Titel

Kookboek - Met recepten tegen 'Fout Geld' - slimmer en meer aanpakken van financieel-economische criminaliteit Nationale Politie

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

eigen uitgave, ringband, zo goed als nieuw, van de Nederlandse Politie

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

zo goed als nieuw, briev enbus post

Meer info
trefwoorden
Politie ontwikkelt kookboek met recepten tegen fout geld, 2010


De politie heeft haar ervaringen met beter financieel rechercheren, waardoor in proefregio's voor miljoenen extra beslag werd gelegd op crimineel geld en luxegoederen, vastgelegd in een boek. Het boek met 'recepten tegen fout geld' is aangeboden aan Arie IJzerman, directeur Rechtshandhaving en Criminaliteitsbestrijding van het ministerie van Justitie. Dat maakte de Raad van Korpschefs bekend.
Financieel rechercheren

Het afgelopen jaar deed de politie in vijf regio's proeven met slimmer financieel rechercheren. Het resultaat is dat daar voor meer dan 25 miljoen euro beslag is gelegd op crimineel geld en luxe goederen. Dat is zeven keer meer dan het gemiddelde in deze regio's in de jaren ervoor.


Patseraanpak en witwaspraktijken

Het geld is volgens de politie afkomstig van het 'aanpakken van patsers' tot en met grote internationale witwasonderzoeken. Ook zijn in de proefregio's Kennemerland, Flevoland, IJsselland, Hollands Midden en Gelderland-Midden in totaal honderden mensen opgeleid, van wijkagenten tot rechercheurs en van analisten tot bestuurskundigen. Daarnaast zijn tientallen financiële experts van buiten bij de politie binnengestroomd.

Ervaring delen

Andere politieregio's en partners kunnen van de ervaringen en tips leren. Het programma Financieel Economische Criminaliteit van de politie is onderdeel van een programma van de regering om een halt toe te roepen aan ernstige vormen van criminaliteit.



Met het Programma Versterking Aanpak Georganiseerde Misdaad wil de regering een halt toe roepen aan ernstige vormen van criminaliteit. Een van de programma's die hiervoor in het leven is geroepen is het Programma Financieel Economische Criminaliteit (FinEC) bij de politie.

Misdaad mag niet lonen. Dat is het ultieme doel van het programma FinEC. Meer en slimmer financieel rechercheren. Meer crimineel vermogen afnemen. Meer, hoger en anders opgeleide financieel experts werven. Meer aandacht voor FinEC in alle politieopleidingen. Meer financiële delicten als witwassen en fraude aanpakken. Meer en beter samenwerken met ketenpartners.

De politie heeft in vijf politieregio's pilots gedraaid door de Financiële Recherche te versterken met financieel experts, bestuurskundigen, infomedewerkers, informatieanalisten en digitale deskundigen, door korpsbreed FinEC opleidingen te verzorgen, door extra financiële delicten aan te pakken, door slimmer (financieel) te rechercheren, door beter samen te werken met ketenpartners en door de focus te leggen op het afnemen van crimineel verkregen geld en goederen.

In de pilotregio's is voor vele miljoenen extra beslag gelegd op crimineel geld en luxe goederen. Honderden mensen zijn opgeleid en tientallen experts van buiten de politie zijn bij de politie binnengestroomd.

Alle ervaringen, tips en trucs om meer en slimmer financieel te rechercheren zijn gebundeld als "recepten tegen fout geld" in een FinEC kookboek. Andere politieregio's en ketenpartners kunnen hier hun voordeel mee doen.

Het eerste exemplaar wordt woensdag 21 april om 15.00 uur aangeboden aan dhr. Arie IJzerman, directeur Rechtshandhaving en Criminaliteitsbestrijding van het ministerie van Justitie door de programmamanager FinEC Frederik Jansen. Dit vindt plaats in het Event Centre Aalsmeer, Van Cleeffkade 15, 1431 BA, Aalsmeer tijdens het symposium; "FinEC smaakt naar meer".
Afbeeldingen
Nederlandse Politie - Kookboek - Met recepten tegen 'Fout Geld' - slimmer en meer aanpakken van financieel-economische criminaliteit Nationale Politie
Nederlandse Politie - Kookboek - Met recepten tegen 'Fout Geld' - slimmer en meer aanpakken van financieel-economische criminaliteit Nationale Politie
Nederlandse Politie - Kookboek - Met recepten tegen 'Fout Geld' - slimmer en meer aanpakken van financieel-economische criminaliteit Nationale Politie
Nederlandse Politie - Kookboek - Met recepten tegen 'Fout Geld' - slimmer en meer aanpakken van financieel-economische criminaliteit Nationale Politie
Kautskie Groningen

belangrijke mededeling: mijn e-mail heeft grote problemen met hotmail (en outlook) adressen, kijk vooral in uw spamfolder voor mijn antwoordmail! mijn e-mail adres is: kautskie@online.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Kautskie.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Kautskie
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kautskie een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kautskie vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Kautskie kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren