Titel

Opvoeden vanuit het Hart : ontdek jouw manier van opvoeden

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789080895331

Uitgever

Happy Family Life - 1e druk, 2005.

Prijs

10,00

Bijzonderheden

Paperback met bbh CD-rom, 80pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )

Meer info
Dit boek is geschreven door een moeder EN een grootmoeder.

Opvoeden vanuit het Hart
Zo bepalend als de opvoeding voor het latere leven van een kind is, zoveel vragen doemen bij ouders gedurende het opvoedingsproces op. Want wat is een 'goede opvoeding'? Hoe denken en leren kinderen, hoe kun je ze begrijpen, maar ook: hoe leer je ze om jou te begrijpen en jouw regels te respecteren? En, minstens zo belangrijk, hoe stimuleer je ze om zichzelf te zijn en te blijven, ondanks de onvermijdelijke noodzaak zich ook te voegen naar geldende normen en waarden? Hoe geef je ze zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde?
Dit boek geeft op speelse wijze ondersteuning bij het opvoeden en begeleiden van kinderen en helpt om de antwoorden op velerlei vragen te vinden. Maar meer dan dat: het inspireert ouders aan de hand van heldere tips en oefeningen om samen met hun kinderen te leren en te groeien. Hiernaast leren ouders de kracht van hun eigen intuïtie te voelen - en te gebruiken. Ze worden gestimuleerd om een nieuwe dimensie aan hun opvoeding toe te voegen. Een nieuwe dimensie naast de veelal overheersende van het hoofd: het Hart. Want zo ver als de wereld van een kind soms van je verwijderd lijkt, zo dichtbij ligt de sleutel tot die wereld: in je Hart.


Auteurs

Drs. Margriet Schmitz - Darwinkel MBA/MBI (1964) is grondlegger en oprichter van het bedrijf 'Happy Family Life', dat gericht is op het inspireren van ouders en verzorgers daar waar het gaat om het opvoeden van kinderen. Centraal daarbij staat het geluk van kinderen en de kracht van hun oorspronkelijkheid. Margriet schrijft boeken, ontwikkelt spellen en hulpmiddelen voor kinderen en volwassenen en geeft workshops en trainingen. Daarnaast spreekt zij regelmatig op congressen (bijvoorbeeld onlangs op het congres 'Kinderen van nu' op 24 september a.s.). Ze is N.L.P coach en gecertificeerd Hart Focus trainer. Dit laatste wil zeggen dat ze is opgeleid in technieken die helpen de focus van je hoofd naar je hart te verleggen, om van daaruit optimaal te kunnen leren en te kunnen presteren. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen: Sophie (6), Pippa (4) en Dax (2).

Eva Hoffman Phd
Eva Hoffman is een inspirerende onderwijsdeskundige en autoriteit op het gebied van leerprocessen. Ze startte haar onderwijscarrière ruim dertig jaar geleden als docente Engels. Ze ontwikkelde haar eigen lesmateriaal en haar proefschrift was een van de eerste onderzoeken gericht op versneld leren. Als universitair docent in Engeland focust ze op leermethodologie en ontwikkelingspsychologie. Hoffman heeft leervaardigheidsprogramma' s voor kinderen ontwikkeld, trainingen voor ouders en leerkrachten en is auteur van verscheidene vooraanstaande boeken over leervaardigheid, zoals 'The learning adventure'. //

Recensie(s) :
Gerangschikt in achttien korte hoofdstukjes bevat dit boek overdenkingen, tips en oefeningen ten behoeve van de opvoeding. Elk hoofdstukje heeft een vrij algemene titel als 'communiceren met je kind' of 'wees bewust van je lichaam' en richt zich meer op algemene waarden in de opvoeding dan op de oplossing van opvoedproblemen. De boodschap die het boek wil uitdragen, is: vertrouw op je intuïtie; geloof als opvoeder in jezelf, word je bewust van je eigen kracht en richt je zo op het geluk van jou en je kind. De oefeningen zijn dan ook niet alleen op de kinderen gericht maar ook op de ouder. In bijna alle hoofdstukjes zijn eigen ervaringen van de auteurs als moeder opgenomen in de vorm van een verhaaltje. Op de cd-rom staan een muziekfragment en een muziek/tekstfragment, hier visualisatie genoemd. In de visualisatie begeleidt een stem de luisteraar bij het ontspannen en het visualiseren van een ontmoeting met zichzelf. De lay-out van het boek wordt gekenmerkt door korte paragrafen, wisselende bladspiegel/lettertypen en kleine vrolijke plaatjes in zwart-wit. Oblong formaat.
Maaszicht Maasbracht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!

Betaling na ontvangst boeken!

Betaling via PayPal is mogelijk!

SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!

PORTOKOSTEN:

NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.84 euro
Boek boven de 350 gram 4.50 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 6.25 euro //

BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 3.50 euro
Boek boven 350 gram 5.80 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 7.70 euro

ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.

Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Maaszicht.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren