Titel

Sterven op drift. Over doodsverlangen en onmacht

Schrijver
ISBN

9789061684534

Uitgever

Sun

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1996, 280 pp., paperback. Als nieuw

Meer info
Als nieuw.

Psychiater Chabot werd bekend doordat hij middelen tot zelfdoding verschafte aan een niet lichamelijk zieke vrouw. Hij gaf daarvan rekenschap in het boekje "Zelf beschikt (a.i. 94-14-110-X). Na vele processen en heftige polemieken geeft Chabot opnieuw uitleg over wat hem bewoog en nog steeds beweegt. Hij schrijft over de moderne geneeskunde die het sterven zo moeilijk heeft gemaakt, over de rol van de arts en de psychotherapeut, over omgaan met verdriet en wanhoop en over de verleiding beschutting te zoeken in overzichtelijke en principieel lijkende standpunten. Hij behandelt ook juridische tendensen, maatschappelijke ontwikkelingen i.v.m. zelfdoding, richtinggevende processen en accentverschillen in de psychiatrie. Met dit boek heeft Chabot de oordeelsvorming in Nederland andermaal een dienst bewezen. Met de juiste verhouding tussen betrokkenheid en distantie schetst hij de problemen rond het zelf gewenste sterven en de rol van de hulpverlener op een wijze die zijn eigen ervaringen overstijgen zonder daarvan helemaal los te komen. Een prachtig boek.
Afbeeldingen
Chabot, B.E. - Sterven op drift. Over doodsverlangen en onmacht
boekmakelaar Maastricht

Betaling met paypal is mogelijk.

Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel boekmakelaar.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren