Titel

(1) In gesprek met de vorigen + (2) In gesprek met de onzen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Nijgh & van Ditmar, Rotterdam

Prijs

7,50

Bijzonderheden

(1) 2e druk 1946 (2) 1e druk 1946; beide boeken half linnen gebonden, goed en gaaf - enige lichte verkleuring en bruining door de tand des tijds

Meer info
(1) De vorigen:
Onder het schiften van een groot aantal opstellen, die ik [ter Braak] tussen 1933 en 1938 schreef, ontstond dit boek langzamerhand vanzelf, nl. in de vorm van een reeks ontmoetingen met de ‘vorigen’. Onder het herlezen immers kwam ik steeds weer tot de ontdekking, dat ik over mijn generatiegenoten nog weinig had kunnen zeggen, dat mij definitief genoeg voorkwam om in een boek te worden herdrukt; en zo kwam ik er toe, voorlopig alles uit te schakelen, wat op hen betrekking had. De hier gebundelde essays zijn dus ‘gesprekken’ met hen, over wie ik iets definitiefs meende te hebben geschreven; ‘definitief’ uiteraard niet opgevat in de zin van ‘objectief en voor eeuwig’, want aan zulke pretenties heb ik nog steeds niet leren geloven.
De reeks dezer ‘vorigen’ loopt van Erasmus tot Jan Romein, om te besluiten met een proeve van critiek op mijn ‘vorig’ zelf. De moraal van de bundel scheen mij het best te zijn samengevat in een brief over het individualisme, die ik daarom aan deze verzameling heb toegevoegd.
(2) De onzen:
Het boek geeft een beeld van tijdgenoten zoals ze eerder gepublceerd zijn in Het Vaderland en Groot Nederland van 1934-1939, deze druk is samengesteld na de doord van Ter Braak (1940) door zijn vrouw met een inleiding door haar (A.t.B.-F.), over Marsman, Greshoff, A.Roland Holst, Slauerhoff, H.de Vries, Walschap, enz.
Afbeeldingen
Braak, Menno ter - (1) In gesprek met de vorigen + (2) In gesprek met de onzen
Book4Book Alkmaar

Boeken worden gratis bezorgd in Alkmaar en directe omgeving binnen een straal van 10km. Voor bestellingen boven de 20,00 euro hoeft u geen verzendkosten te betalen.
De aangegeven verzendkosten gelden voor Nederland. Verzendkosten naar andere landen worden per bestelling overeengekomen.

HEEFT U BINNEN 1 DAG GEEN BERICHT VAN ONS ONTVANGEN, KIJK DAN OOK EVEN IN UW SPAM-BOX. ONZE MAIL KAN DAARIN TERECHT ZIJN GEKOMEN.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Book4Book.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Book4Book
  • Na uw bestelling ontvangen u en Book4Book een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Book4Book vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Book4Book kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren