Titel

Paula.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789028416932

Uitgever

Uitgeverij Wereldbibliotheek, Amsterdam

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1995, zesde druk, 452 pp., paperback, Iets beschadiging omslag, verder goede staat.

Meer info
Isabel Allende waakt eindeloze nachten aan het ziekbed van haar dochter Paula. Ten prooi aan wanhoop en verdriet probeert zij tevergeefs contact met haar te krijgen. Maar Paula ligt in coma. Beroofd van haar geheugen doolt zij eenzaam rond in het duistere gebied tussen leven en dood. Isabel Allende besluit daarom haar het kostbaarste bezit te schenken dat zij heeft: haar herinneringen. Met de verrassende openhartigheid die alleen bestaat tussen moeder en dochter vertelt zij haar verhaal. Zo ontstaat een fascinerend en aangrijpend boek dat ondanks de tragiek doorspekt is met humor, een boek vol met vrolijke en minder vrolijke anekdotes uit het woelige bestaan van deze Chileense schrijfster.
Recensie(s)

Paula is de dochter van de schrijfster die plotseling in coma raakt en na een jaar op het randje van de dood te hebben gebalanceerd, uiteindelijk sterft. Door haar herinneringen op papier te zetten, terwijl zij aan het ziekbed van haar dochter zit, wil Allende haar geschiedenis vastleggen voor het geval Paula ooit weer ontwaakt. Als het duidelijk wordt dat dit niet meer zal gebeuren, gaat Allende toch door en neemt het verhaal meer de vorm aan van een afscheidsbrief aan haar geliefde dochter. Isabel Allende is een van de bekendste Latijnsamerikaanse schrijfsters van vandaag. Zij vestigde haar naam met haar debuutroman "Huis van de geesten", dat qua concept enigszins op "Paula" lijkt, aangezien het ook begon als een brief aan haar grootvader die op sterven lag, met dat verschil dat "Paula" nog meer autobiografisch is. Het boek is in de van Allende bekende vlotte stijl geschreven en dus makkelijk leesbaar, maar door het tragische thema wel zeer aangrijpend. Kleine druk.
(Biblion recensie, G.A. Ribbink.)
Afbeeldingen
Allende, Isabelle - Paula.
Olive books Utrecht

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Olive books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Olive books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Olive books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Olive books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Olive books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren