Titel

Financieel Woordeboek

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Financieel Dagblad / Contact Amsterdam

Prijs

37,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

hardcoverAls nieuw

Meer info
Is Fannie Mae een bimbo? Is de Keidanren een keiretsu? Kan een butterfly spread tot een double whammy leiden?
De financiële wereld zit vol van meer en minder obscure begrippen en termen. Het is leuk om daarvan al bladerend kennis te nemen, maar in feite is dit boek een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die regelmatig in de wereld van beurs en economie verkeert.
Ideaal voor economiestudenten, beleggers en (semi)professionals op de beurs, een must op alle economische redacties.
Deze zesde editie is geheel herzien en aangevuld door Frits Conijn, redacteur bij Het Financieele Dagblad, die voortbouwde op de expertise van de in 1999 overleden Roeland van Poll.

Recensie(s)

Hoewel de titel van het 'Financieel woordenboek' (samengesteld door Roeland van Poll) doet vermoeden dat het om niet meer dan een woordenboek gaat, wordt de lezer prettig verrast. Feitelijk gaat het om een beknopte verklarende woorden- en termenlijst. In zijn boek legt Van Poll uit wat woorden betekenen die veel in de financele wereld worden gebruikt, maar ook gaat hij in op typisch (financieel) vakjargon als 'skew', 'slaper', 'praatorder', 'Jennifer Lopez' (bodem in koerspatroon) enzovoort. Deze uiteenzettingen maken het boek niet alleen handig, de opzet maakt het ook interessant en zinvol om het werk af en toe door te lopen. Lezers die werkzaam zijn in de financiele wereld (ook journalisten en studenten), zullen aan dit complete en praktische werk beslist een prima steun hebben. Voor hen is een woordenschat als hierin samengevat onmisbaar. Geactualiseerde en uitgebreide editie.

R.J. Blom
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren