Titel

De reizende voorstelling

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789029522755

Uitgever

De Arbeiderspers - Amsterdam / Antwerpen

Prijs

4,50

Bijzonderheden

2005, 223 pp paperback (in zeer goede staat!) Staat van het boek: 9.5

Meer info
Susan Glimmerveen - De reizende voorstelling
(De Arbeiderspers - Amsterdam / Antwerpen)
ISBN 90 295 2275 5
uitgave uit 2005
223 pp paperback
(in zeer goede staat!)
Staat van het boek: 9.5

In een oude vrachtwagen trekt een groep mensen door Afrika. Ze zijn op reis gegaan om zichzelf te zoeken of te ontlopen. Al snel zijn ze meer met elkaar dan met de inspirerende omgeving bezig. Fie, zestig plus, bibliothecaresse en weduwe, wil de voorspelbaarheid van haar toekomst ontvluchten. We weten niets van elkaar, denkt ze. We hebben een eenmalige kans onszelf opnieuw te definiëren. De jonge Ena kluift naast haar in de hobbelende truck op haar haren. Ze is bang zichzelf kwijt te raken. Fie is haar rots in de branding, en Schot, de cynische bijrijder, is haar uitdaging. Maar Ena raakt verstrikt in de groeiende spanning tussen de twee polen. Waarom reageert Schot zo heftig op Fies relaas over haar vermoorde zoontje?
Terwijl de groep de lust tot avontuur verschraalt en er een sfeer van geruzie en verveling ontstaat, vecht Ena om Schot vast te houden en raakt Fie verstrengeld in het mysterie van zijn identiteit.
De beklimming van de Bergen van de Maan moet de verwachtingen van de groep uiteindelijk inlossen. Voor Fie wordt de tocht een wanhopige poging het gruwelijke drama waarop ze zelf onbewust heeft aangestuurd, te voorkomen.

Recensie(s)

Tweede roman van Glimmerveen [1963], die debuteerde met 'Kaf'. In deze postmoderne roman wordt een avontuurlijke jongerengroepsreis van Amsterdam naar Nairobi beschreven, waarbij het niet om de reisbeschrijving gaat maar om het groepsproces. De reis, die een half jaar duurt, is primitief en voert dwars door de Sahara. De zestigjarige Fie besluit, ondanks de overtreding van de leeftijdsgrens, mee te gaan. Ze heeft zojuist haar man Bint begraven en zoekt een nieuwe zin in haar leven. Ze wordt de mama van de groep waarin al snel spanningen ontstaan; iedere deelnemer is namelijk ergens voor op de vlucht. Het gezelschap ontpopt zich tot een soort reizende voorstelling. De auteur heeft op postmoderne wijze vrijelijk teksten geleend van anderen, zoals Beckett, Pinter en Gorter. De moord op James Bulger uit 'The sleep of reason' van D.J. Smith speelt een prominente rol in het boek. Dit zal niet voor iedereen herkenbaar zijn en daarom is deze roman vooral geschikt voor gevorderde (literaire) lezers, of voor geinteresseerden in groepsreizen. Vrij kleine druk.

Prijs €4,50
Afbeeldingen
Glimmerveen, Susan - De reizende voorstelling
Glimmerveen, Susan - De reizende voorstelling
Glimmerveen, Susan - De reizende voorstelling
Stanley&Livingstone Utrecht

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!

ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Stanley&Livingstone.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren