Titel

Het hijgend Hert

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Veen Amsterdam

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
De hoofdpersoon van de laatste roman die Reve schreef, is dre schichtige landmeter en vrijetijdsschilder Raphaël Wessel, een man die afgelegen woont, omdat hij zondige verlangens heeft: Geilheid, alias de drift van het bloed, dat was iets dat altijd, dag en nacht, in Wessel gewoond had en hem waarschijnlijk nooit zoude verlaten. Vervallen huizen, treinen, verre schepen, spoorbomen, vrome huisdieren, kruisbeelden, ontstoken straatlantarens, wolken, de Maan, aandachtige muziek, matrozen, luchthelden en luchtballonnen, het horen van het volkslied, en de begrafenis van een geliefde vorst of vorstin: dit alles deed zijn manlijk deel zich verheffen. Waarom? Omdat het geordende droefheid was?

Recensie(s)

Een nieuwe roman van Gerard Reve is een gebeurtenis. Zoals zo vaak hebben vele critici weer met reserve van het boek kennis genomen. Reves boeken worden meestal retrospectief tot meesterwerken uitgeroepen. Dit verhaal over de landmeter en amateur-schilder Ralfje Wessel speelt ongeveer in de jaren vijftig. De hoofdfiguur koopt een landgoed met een geheimzinnige kazemat, hij raakt geïntrigeerd door een geschramde jongen en hij heeft diverse merkwaardige ontmoetingen. Een aanvankelijk nauwelijks opgemerkt collegaatje van kantoor ontpopt zich tot een hoofdprijs in de liefdesloterij. Uiteraard bevat het boek vele rêverieën van de hoofdfiguur. Reve toont in deze roman weer zijn technische meesterschap: met vaste hand bouwt hij de spanning op en er valt weer veel te genieten van zijn onnavolgbare stijl, gekruid met humor en ironie. Groen-blauw letteromslag. Vooraangeboden op a.i. 98-14-284-4.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren