Titel

Een geschiedenis van het lezen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Ambo, Amsterdam. 1999. Eerste druk. Gebonden (harde band). Bruin linnen band met vergulde titelopdruk op rug. Met geïllustreerd stofomslag. Met goudkleurig leeslint.

Prijs

25,00

Bijzonderheden

Naam en datum op schutblad. Zeer fraai exemplaar. In nieuwstaat.

Meer info
MANGUEL, ALBERTO (1948)
Een geschiedenis van het lezen

Ambo, Amsterdam. 1999. Eerste druk. Gebonden (harde band). Bruin linnen band met vergulde titelopdruk op rug. Met geïllustreerd stofomslag. Met goudkleurig leeslint.
416 pp. 16,5 x 24,5 x 3,25 cm. 938 gr. Typografie Marry van Baar. ISBN-10 90-263-1566-X. ISBN-13 978-90-263-1566-4. Oorspronkelijke titel 'A history of reading'. Uit het Engels vertaald door Tinke Davids. Foto auteur Simon Neri, 1995. Omslagillustratie Gustave Adolp Hennig 'Ein lesendes Mädchen', Museum der bildenden Künste, Leipzig. Rijkelijk geïllustreerd. Met noten en index.

'Een geschiedenis van het lezen' is een veelomvattend, prachtig boek - een weelde aan kennis, verhalen en illustraties - en neemt ons mee op een onvergetelijke reis. Het is eindeloos charmant en amusant, een weids onderzoek naar wat het betekent om lezer van boeken te zijn. Het herinnert ons op schitterende wijze aan de reden waarom wij zo van lezen houden, ondanks alles wat ons daarvan afleidt, van de Inquisitie tot aande verlokkingen van cyberspace.

Alberto Manguel is een liefhebber van boeken en lezen, en in zijn geschiedenis van het lezen verwerkt hij dan ook de verrukking en het enthousiasme van een minnaar, zijn hartstocht en zijn tedere zorgen. Zijn verhalen nemen ons mee door de eeuwen en gaan over de meest uiteenlopende ervaringen. Hij bekoort met verhalen over de uitvinding van de lezeren over betoverde lezers, zoals hij er zelf ook een is. Van het moment waarop het zegevierende leger van Alexander de Grote verbijsterend toekeek hoe hun aanvoerder een brief van zijn moeder las - ... in stilte, voor zichzelf! - tot leesclubs in middeleeuws Frankrijk en de start van boekhandel W.H. Smith in Engeland; van de grote Kamelenbibliotheek van de grootvizier van Perzië, die zijn kamelen had geleerd in alfabetische volgorde te lopen, tot graaf Libri, de beroemdste boekenrover; van de oeroude verrukingen van het lezen in bed tot de boekverbrandingen in nazi-Duitsland; van spijkerschrift en handschriften tot de uitvinding van de boekdrukkunst en de pockets - zo legt hij het verhaal van het lezen open.

Alberto Manguel herinnert ons aan het feit dat lezers zowel ín boeken als tússen boeken leven: we vinden er onze eigen verhalen in terug, evenals sporen van ons leven. Elk boek dat ons wat dóet, van onze kindertijd tot in de ouderdom, zal ons leven vernieuwen. Hij laat ons zien wat er gebeurt wanneer we lezen, in wie we veranderen, en hoe lezen ons leert leven. Hij toont aan hoe onze leesgewoonten zich in de loop der eeuwen hebben ontwikkeld, en hoe de handeling van het lezen sinds de allereerste tijd dat mensen hun gedachten en daden aan klei en papyrus toevertrouwden, zelf deel uitmaakt van het menszijn.

Dit prachtig uitgegeven, royaal (zwart-wit) geïllustreerde boek bevat een serie sterk samenhangende opstellen over de vele facetten van het lezen, van kleitablet tot cd-rom, door de Argentijns-Canadese schrijver Alberto Manguel, de vroegere voorlezer van de blinde 'schrijver der schrijvers', Jorge Luis Borges (die overigens juist het toegewijd lezen de bron van zijn schrijverschap noemde en, als een eerbetoon aan het lezen, in een van zijn mooiste novellen het beeld schetste van de oneindige, alomvattende bibliotheek). Manguels zeer persoonlijke en zeer toegankelijke, soms sterk anekdotische en verhalende opstellen, laten hem zien als een hartstochtelijke lezer, die overigens ook als samensteller van bloemlezingen, als vertaler en als romanschrijver naam heeft. Een encyclopedische kennis van zesduizend jaar lezen en boeken heeft hij, en die legt hij voor aan lezers bij wie hij een even grote passie voor boeken en lezen veronderstelt. Manguel gidst de lezer langs zijn belangrijkste leeservaringen, belevingen, historische feiten, veranderde leesgewoonten en andere wetenswaardigheden. De echte lezer is dit boek op het lijf geschreven. - Biblion/A.M.A. van den Oever.

Naam en datum op schutblad. Zeer fraai exemplaar. In nieuwstaat.

BOOKNUMBER: 2903
Afbeeldingen
MANGUEL, ALBERTO (1948) - Een geschiedenis van het lezen
MANGUEL, ALBERTO (1948) - Een geschiedenis van het lezen
Willy Demacker Books Amsterdam

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (willydemacker@gmail.com) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Willy Demacker Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren