Titel

De Bottenvrouw

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Sirene

Prijs

8,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Clea Koff is een van de jonge forensisch antropologen die in opdracht van de oorlogstribunalen van de VN aan de slag ging in Rwanda, Bosnië, Kroatië en Kosovo.
De bottenvrouw is een persoonlijk, intrigerend en aangrijpend verhaal over forensisch onderzoek end e grote waarde hiervan voor de wereldvrede.

Recensie(s)

Forensisch antropologe Clea Koff (1972) is sinds 1996 lid van het forensisch team van de VN en ging mee op missies in oorlogsgebieden in Rwanda, Bosnie, Kroatie en Kosovo. Het team groef massagraven op en deed onderzoek op de menselijke overblijfselen om ze zo mogelijk te identificeren en om te weten te komen wat er plaatsvond tijdens de 'etnische zuiveringen', volkerenmoorden en massaslachtingen. Clea Koff, dochter van een Tanzaniaanse moeder en Amerikaanse vader - twee gerenommeerde documentairemakers - was nog studente toen zij met dit werk begon. In dit boek vertelt zij over haar leven en werk, over haar beweegredenen en de werkomstandigheden, haar gevoelens over het werk, over haar contacten met en het vreselijke verdriet van de overlevenden, en over de tribunalen die gebruik maken van het door het team verzamelde bewijsmateriaal. 'De waarheid brengt de doden niet terug, maar ze zorgt er voor dat hun stemmen worden gehoord' staat ergens in het boek en dat is misschien wel de voornaamste drijfveer van Clea Koff. Een boeiend, soms beklemmend en gruwelijk, zeer persoonlijk verhaal van een bijzondere jonge vrouw, dat ondanks alles toch ook hoop en optimisme uitstraalt. Met twee katernen zwart-witfoto's.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren