Titel

Het dialectenboek deel 6. Van de streek. De wwerspiegeling van dialecten in familienamen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789073869066

Uitgever

Stichting Nederlandse Dialecten

Prijs

9,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2001, 416 pp., paperback. Als nieuw

Meer info
Als nieuw.

Bundel studies over herkomst en verspreiding van familienamen in het Nederlandse taalgebied. Taal- en naamkundigen bespreken de meest voorkomende namen in 16 regio's op grond van een databank van alle familienamen in Belgie en Nederland (gebaseerd op bestanden van PTT en Nationaal Instituut voor de Statistiek). Besproken worden de sporen van dialectkenmerken en daarmee van de geografische gebondenheid, uitspraak, typische achtervoegsels, de neerslag van beroepsbezigheden, flora, fauna enzovoorts. Als inleiding bevat de bundel enkele algemenere studies over familienamen: over landschapsnamen in familienamen, over weerspiegeling van het dialect en over de spelling (door Henny Stoel van het NOS-Journaal). Het bijzondere is dat de auteurs door de vele invalshoeken ook daadwerkelijk taalkundig inzicht geven. Zij doen dit bovendien op een uiterst leesbare wijze met treffende taalkaartjes en schema's die de lezer ook visueel inschakelen. Mede door de uitvoerige materiaalverantwoording en literatuuropgave is dit boek niet alleen voor naam- en taalkundigen, maar ook voor genealogen en dialectsprekers interessant. Het geheel wordt afgesloten met een handige literatuuropgave per regio en een wegwijzer naar relevante instanties en tijdschriften.
Afbeeldingen
Tier, Veronique de (red) - Het dialectenboek deel 6. Van de streek. De wwerspiegeling van dialecten in familienamen
boekmakelaar Maastricht

Betaling met paypal is mogelijk.

Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel boekmakelaar.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren