Titel

Nederlandse kunst 1700-1800

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789040090172

Uitgever

Uitgeverij WBOOKS / Waanders

Prijs

25,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2006 ,264pp ,hardcover ,stofomslag ,illustraties ,nieuw ,nog in plastic

Meer info
Nederlandse kunst 1700-1800 geeft een uniek beeld van de Nederlandse kunst van de 18e eeuw aan de hand van de verzameling van het Rijksmuseum. De kunstproductie uit deze periode wordt gerepresenteerd door 100 geselecteerde werken van bekende en minder bekende kunstenaars, onder wie Cornelis Troost, Nicolaas Verkolje, Willem van Mieris, Jan Baptist Xavery en Jacob van Strij. Daarnaast is er aandacht voor de bloei van de kunstnijverheid in deze periode met meubelen, zilver, faience en porselein.

In vijf inleidende essays wordt context gegeven aan de werken, met teksten over het interieur als kunst, de 18e-eeuwse mode en de Nederlandse beeldhouwkunst in de 18e eeuw. Nederlandse kunst 1700-1800 verscheen als derde deel in de serie die de Nederlandse kunst en kunstnijverheid vanaf de late Middeleeuwen tot en met de 19e eeuw belicht. Deze reeks is in samenwerking met het Rijksmuseum samengesteld door gespecialiseerde kunsthistorici. Zie ook de andere drie delen in de reeks: Nederlandse kunst 1400-1600, Nederlandse kunst 1600-1700 en Nederlandse kunst 1800-1900.


Over de auteurs:
Dit boek is samengesteld door Reinier Baarsen, Robert-Jan te Rijdt en Frits Scholten. De overige bijdragen zijn van Dirk Jan Biemond, Duncan Bull, Jan Daan van Dam, Ebeltje Hartkamp-Jonxis, Bianca du Mortier en Kees Zandvliet.
Afbeeldingen
Reinier Baarsen, Robert-Jan te Rijdt en Frits Scholten - Nederlandse kunst 1700-1800
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren