Titel

De Hemel op Aarde?

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Davidsfonds Leuven

Prijs

11,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Het schutblad is verwijderd verder is het boek in goede staat.
Tot voor twee eeuwen kenden Kerk en staat een niet geringe verwevenheid, tegenwoordig wordt het religieuze gedachtengoed vaak genegeerd en slaagt de Kerk er nauwelijks nog in de samenleving te beïnvloeden. De hemel op aarde? De gelovige burger in een multiculturele democratie stelt opnieuw de vraag naar de verhouding Kerk en Staat en naar de plaats van de gelovige in de moderne maatschappij. Hoever staat het met de juridische verankering van godsdienstvrijheid en beleving in de Europese Unie? Wat voor waarde hebben eeuwenoude geloofstradities voor een maatschappij in de eenentwintigste eeuw? Hoe gaan moslims om met de vrijheidsrechten als grondbeginsel van de westerse staat? De auteurs, van uiteenlopende levensbeschouwing en nationaliteit, zetten enerzijds het licht op groen voor multireligiositeit en pleiten voor een inbreng van gelovigen in de democratische staatsvorm. Anderzijds vragen ze de wereldlijke macht alert te zijn voor elke vorm van religieuze intolerantie. Een veelzijdige

Recensie(s)

In even degel3ke als leesbare b3dragen, deels beschouwingen, deels biografische getuigenissen, wordt een helder beeld opgeroepen van de relatie kerk-staat/religie en politiek in een moderne maatschapp3. De zaak wordt zowel vanuit de kerk (theologie) bezien - de opdracht aan de gelovige om zich niet terug te trekken in zorg voor individueel zielenheil - als vanuit de seculiere, maar tegel3k ook democratische staat beschouwd. Het westerse model van een scheiding tussen beide instituties, soms coöperatief, soms nogal krampachtig, wordt verhelderend gecontrasteerd met b3dragen over de Russische orthodoxie en de Islam die allebei een nauwere band tussen religie en politiek voorstaan. Veel westerlingen vrezen om die reden de Islam; dit boek geeft argumenten om niet al te angstig te z3n. Een voortreffel3ke inleiding in een problematiek waarmee met name Nederlandse politici doorgaans nauwel3ks raad weten.
Dr. P.A.A.H. v. Gennip.)
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren