Titel

Arbeid bedrijf en maatschappij

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Wolters Noordhoff

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in zeer goede staat

Meer info
Arbeid, bedrijf en maatschappij is een zeer leesbare inleiding in de arbeidssociologie. Het behandelt arbeid als een centrale categorie in de maatschappij en in het leven van mensen. Veel mensen gaan fluitend naar hun werk, want werk hebben betekent nuttig bezig zijn en samenwerken met anderen. Hoewel arbeiden plezier verschaft, zijn er in de dagelijkse praktijk echter ook problemen. In het boek komen die uitgebreid aan de orde: arbeidsconflicten, overwerk, werkdruk, stress, burn-out, ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid. Ook wordt aandacht besteed aan onbetaalde arbeid, zoals huishoudelijk werk en vrijwilligersarbeid, en aan bijzondere categorieën op de arbeidsmarkt: jongeren, vrouwen, ouderen, allochtonen. Begrippen als 'flexwerk', 'employability', 'tweeverdienerseconomie' en het cyclische karakter van arbeidsvraagstukken krijgen in de historisch-sociologische context een nieuwe dimensie. Het boek probeert antwoord te geven op de vraag: 'Onder welke voorwaarden zijn mensen bereid de gevraagde arbeidsprestatie te leveren?' Arbeid, bedrijf en maatschappij is nog meer dan voorheen een toegankelijk studie- en werkboek geworden waar studenten zelfstandig mee aan de slag kunnen. Er is veel aandacht voor de didactiek van het vakgebied. In de hoofdstukken zijn tussenvragen en eindvragen opgenomen, die de leerstof toegankelijker maken en de student motiveren tot verwerking van de theorie. Het toevoegen van begrippen en teksten in de marge dragen ertoe bij dat de student zich snel kan oriënteren op de leerstof. Literatuurverwijzingen helpen de student op weg bij verdere verdieping en studie. Allerlei arbeidsvraagstukken worden behandeld die kunnen dienen als onderwerp voor scripties of werkstukken. Zonder afbreuk te doen aan de inhoud zijn bovendien een aantal te moeilijke teksten vereenvoudigd. Arbeid, bedrijf en maatschappij wordt met name gebruikt door studenten in het HSAO, HEO en HGZO. De methode sluit naadloos aan op Grondbeginselen der sociologie van dezelfde auteur, i.s.m. dr. H. de Jager en drs. G. Sipkema
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren