Titel

Hoe komt wie vliegt ooit tot bedaren : M.A.G. van der Leeuw, ondernemer in het interbellum

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789069060415

Uitgever

Uitgeverij De Hef Publishers

Prijs

14,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2007 ,1e druk ,gebonden ,239 pp ,veel foto's ,Rotterdam .nieuw ,in cellofaan

Meer info
Hoe komt wie vliegt ooit tot bedaren
De Rotterdamse ondernemer M.A.G. (Dick) van der Leeuw, firmant van Van Nelle, was een gepassioneerd sportvlieger. Zijn levensverhaal leest als een ooggetuigenverslag van de Jazz Age van de Rotterdamse elite tijdens het interbellum (1918-1940); een tijd die werd gekenmerkt door hooggestemde idealen met aan de horizon de dreiging van het opkomend fascisme en de Tweede Wereldoorlog.
Dick’s moderne levensstijl stond niet op zichzelf maar werd mede ingegeven door zijn oudere broers Koos en Kees. Gedrieën stonden zij in Rotterdam bekend als 'de sierbengels'.
Ze waren knap, droegen maatpakken en waren bruinverbrand van het vele reizen.
Alles waarmee zij zich omringden was mooi: moderne, ruime witte villa’s en buitenhuizen, stalen designmeubels, gestroomlijnde Amerikaanse auto’s en snelle sportvliegtuigen.
Als een vliegforens avant la lettre pendelde Van der Leeuw met zijn vliegtuig heen en weer tussen zijn woonhuis in Rockanje en 'het glazen paleis': de Van Nelle fabriek in Rotterdam. De vele vliegreizen die hij daarnaast met zijn vrouw Betty maakte worden in dit boek beschreven en geïllustreerd met de foto’s uit zijn reisdagboeken. In 1933 vloog hij via Italië naar de binnenlanden van Afrika waar hij als blanke met zijn magische machine een bezienswaardigheid vormde. Dick van der Leeuw werd, evenals zijn broer Koos, slachtoffer van zijn eigen passie. In december 1936 stortte hij bij een landingspoging op het vliegveld Waalhaven met zijn toestel in de Maas. De manier waarop hij hierbij de dood vond, betekende niet alleen het einde van een boeiend en veelzijdig leven, maar markeerde ook het slot van een lichtvoetig tijdperk, een wereld waarin het optimisme oneindig leek.
Afbeeldingen
Matthijs Dicke - Hoe komt wie vliegt ooit tot bedaren : M.A.G. van der Leeuw, ondernemer in het interbellum
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren