Titel

Evolutie en 's menschen bestemming

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Amsterdam : Theosofische Vereenigings Uitgevers-Mij

Prijs

24,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1925, XV, 311 p., 20 cm. Hardcover, gebonden. Met platen, fig. Zeer goed exemplaar

Meer info
Vert. van: Evolution and man's destiny - INHOUD. - HOOFDSTUK I. HET GROOTE PLAN. - Bestaat er een Plan omtrent het Leven? - De Wet van Oorzaak en Gevolg - Getuigenis omtrent het Bestaan van een Plan - De Groote Bouwmeester - Evolutie en 's Menschen Bestemming - De Kenners van het Plan - Het Innerlijk Bestier der Wereld ... Blz. 1.

HOOFDSTUK II. REINCARNATIE. - Evolutie is een Dubbel Proces - Leven is de Impuls achter Evolutie van Vormen - De Eenheid van alle Leven - De Drievuldigheid van het Menschelijk Bewustzijn - De Noodzakelijkheid van Reïncarnatie - De Drie Werelden - De Lichamen van den Mensch - De Waarde van den Dood - Het Leven in de Tusschenwereld en in de Hemelwereld - Verklaring der Ongelijkheden in het Leven ... Blz. 28.

HOOFDSTUK III. DE OCCULTE HIËRARCHIE EN HET WERK VAN DEN MANOE: - a) als Vormer van een Ras ; b) als Wetgever. a). De Twee Afdeelingen in de Occulte Hiërarchie - De Functie van een Manoe - De Manoe als Vormer van een Ras - Rassen en Onderrassen - De Opkomst van het Japansche Ras - De Opzet achter Seismische Rampen - De Groote Vastelanden van Lemurië en Atlantis - De Geboorte van het Arische Ras - Komende Stoffelijke Veranderingen - Een Nieuw Vasteland voor een Toekomstig Ra ... Blz. 53. ; b). De Manoe als Wetgever - Zijn Maatschappelijke Bestuursvorm en Organisatie voor het Arische Ras - Plicht is de Grondgedachte van het Wetboek van den Manoe - Het Beste Type van een Staat - Aristocratie en Democratie - Bevoegdheden voor het Politieke Leven - Het Kastenstelsel en de Hedendaagsche Toepassing daarvan - De Vier Groote Functies in het Nationale Leven - Het Ideaal voor den Opvoeder, den Wetgever, den Organisator der Nijverheid en den Producent - Een Gelukkige Maatschappelijke Orde ... Blz. 75.

HOOFDSTUK IV. HET NIEUWE RAS-TYPE EN GEDACHTEKRACHT. - Het Vormen van het Arische Type - Zijn Kenmerkende Grondtoon - De Oorsprong van het Joodsche Ras - Het Arische Ras in zijn Zenith - De Geboorte van een Nieuw Ras-Type - Zijn Kenmerkende Grondtoon - Mentale en Emotioneele Kenmerken van het Nieuwe Ras - De Ontwikkeling van een Fijner Zenuwstelsel - De Ontplooiing van het Hooger Bewustzijn - De Oorzaak van Zenuwziekten - De Bewerktuiging van het Mentaal- en het Astraal-Lichaam - Telepathie - Psychische Vermogens - Droomen - Het Zesde Zintuig en de Hypophysis - Gedachtekracht en Karaktervorming ... Blz. 106.

HOOFDSTUK V. DE KOMST VAN EEN WERELD-LEERAAR. - De Functie van een Wereld-Leeraar - Het Identieke van Godsdienstige Leeringen - De Stichters der Groote Godsdiensten - De Godsdiensten van het Arische Ras­ - Hindoeïsme - Het Egyptische Geloof - Het Perzische Geloof - De Orphische Mysteriën - Christendom - Boeddhisme - De Bijzondere Leering in elken Godsdienst - De Godsdienst van het Komende Ras - De Komst van den Wereld-Leeraar - Hoe Hem ter Herkennen - Onze Kans ... Blz. 150

HOOFDSTUK VI. DE OPKOMST VAN EEN WERELD-GODSDIENST. - Teekenen van een Komende Samenvoeging van Godsdiensten - Eenheid in Verscheidenheid - Wat tot een Wereld-Godsdienst leiden moet - De Vorderingen der Wetenschap - Wat is Godsdienst? - Dogmatiek en Mysticisme - De Leeringen van den Wereld-Godsdienst - Zijn Betrekking tot Wijsbegeerte, Kunst, Wetenschap en Zedenleer - Het Pad van Heiligheid - Een Wereld-Godsdienst en een Wereld-Leeraar ... Blz. 189.

HOOFDSTUK VII. OOST EN WEST- EN DE WERELDBOND VAN VOLKEN.
Europa en Azië - De Invloed van Aziatische Begrip­pen op Europa - De Vereeniging van Groot-Brittanië en Indië als Deel van het Plan - De Oudheid der Geschiedenis van Indië - Indische Beschaving van het Verleden - De Afwijkende Begrippen van Oost en West - De Waarde van elk Dezer - Het Overgangsstadium in de Ras-Evolutie - De Doodsklok voor het Individualisme - De Drang naar Vereeniging - De Kans voor Brittanië en Indië - De Wereldbond van Volken ... Blz. 225.

AANVULLEND HOOFDSTUK. DE MEESTERS EN DE WEG DIE TOT HEN LEIDT.
Getuigenis omtrent het Bestaan der Meesters - Heden­ daagsch Leerlingschap - Wie is de Meester? - Wat bedoeld wordt met den Volmaakten Mensch - De Plaats der Meesters in de Occulte Hiërarchie - Eenige Bij­ zonderheden omtrent Hun Levens - De Verscheidenheid van Hun Werk voor de Menschheid - Hoe de Meesters te vinden - De Weg des Kruises - In­wijdingen - Het Opbloeien van den Christus in den Mensch ... Blz 255.

LIJST DER ILLUSTRATIES. - Reïncarnatie ...Blz. 45 ; De Wet van Oorzaak en Gevolg ... Blz. 51 ; Menschentypen ... Blz. 57 ; Lemurië en Atlantis ... Blz. 63 ; Atlantis en de Wereld heden .. Blz. 65 ; Gedachtevormen ... Blz. 131-133

GERAADPLEEGDE BOEKEN. - The Changing World. The lmmediate Future. ; Superhuman Men in Religion and History. ; The Masters. ; The Masters and the Way to, Them. ; Britain's Part in the Great Plan. ; The Inner Government of the World. ; Hindu !deals. ; Ancient !deals in Modern Life. ; The Life After Death. ; Thought Forms. ; Theosophy and Human Life. ; Wake Up, India. ; For India's Uplift. ; India: Essays and Addresses. Vol. IV. ; Theosophy and Life's Deeper Problems
Afbeeldingen
Besant, Annie ; verz. uit Dr. Besants lezingen en geschriften door [Olive] Stevenson-Howell ; geaut. vert. door M. Mazel - Evolutie en 's menschen bestemming
Aanrader Marken-Binnen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Aanrader.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Aanrader
  • Na uw bestelling ontvangen u en Aanrader een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Aanrader vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Aanrader kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren