Titel

De bevrijding van Enschede

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Uitg. Van de Berg,

Prijs

10,00

Beschikbaar

3 exemplaren

Meer info
wat vlekjes op omslag

Dutch Text & English Text


De bevrijding van Enschede

A. Roding

The liberation of Enschede 1 april 1945.
Uitg. Van de Berg, softcover, geillustreerd.
Text in Dutch and English.


Op zondag 1 april aanstaande herdenken wij dat 45 jaar geleden Enschede door Engelse militairen werd bevrijd.

Evenals in 1985 hebben wij de bevrijders van onze stad uitgenodigd om de komende meidagen in ons midden te zijn.

Het leek ons bijzonder waardevol om samen met hen de gevallen en van de Tweede Wereld Oorlog te herdenken en de bevrijding van bezet Nederland te vieren. Door de aanwezigheid van onze bevrijders willen we vooral tot uiting brengen dat we de verschrikkingen die de Tweede Wereld Oorlog in ons land en Europa te weeg heeft gebracht niet kunnen en willen vergeten. Want ook al is de oorlog inmiddels al 45 jaar geleden ten einde gekomen, de Oost Europeanen ondervinden tot op de dag van vandaag aan den lijve de gevolgen ervan.

We hebben immers afgelopen herfst allemaal gezien, dat zij zich zelf bevrijd hebben van hun dictatoriale regiems. Regiems, die een rechtstreeks gevolg waren van de Tweede Wereld Oorlog. Voor hen is de bevrijding 45 jaar na de onze gekomen. Daarom ben ik ook zo verheugd dat de bevrijders van Enschede dit keer weèr bij ons te gast zijn. Samen met hen zullen wij de bevrijdingsstrijd herdenken en samen met hen zullen we de bevrijding van Enschede vieren. In de hoop en verwachting dat Europa een huis voor alle volkeren zal worden.

Als tastbare herinnering aan hun verblijf in Enschede bieden wij de bevrijders dit boek aan. In dit boek heeft Adrie Roding op voortreffelijke wijze uit de mond van hen en een aantal Enschedeërs de gevechtshandelingen opgetekend, die leidden tot de bevrijding van de stad op 1 april 1945.
Het is een kostbaar document dat thans nog op deze wijze kon worden gerealiseerd, omdat vele betrokkenen nog in leven zijn.

Het leed dat zij door de krijgshandelingen ondervonden en nog ondervinden is niet te beschrijven.
Mogen zij voortleven in onze nimmer aflatende waardering van de vrijheid waarin wij thans leven.
Afbeeldingen
A. Roding - De bevrijding van Enschede
TTMboeken Reutum

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel TTMboeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met TTMboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en TTMboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van TTMboeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • TTMboeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren