Titel

Onrust op Java. Uit het leven van Dipanegara. Een historisch-literaire studie

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Nederlandse Keurboekerij

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1947, gebonden, stofomslag, 271 blz. goed

Meer info
In een tijd als deze, waar het oog der geheele wereld op Indonesië en meer speciaal op Java is gericht, gaan de gedachten als van zelf terug naar tijden, waarin zich het onafhankelijkheidstreven in deze landen duidelijk openbaarde. Geen van die perioden is belangrijker dan de tijd tusschen 1 825-1 830, toen een zeer belangwekkende persoonlijkheid als Dipanegara de vaan des opstands verhief. Over hem, over zijn jeugd, over de motieven, die hem tot den .opstand dreven, is betrekkelijk heel weinig tot een grooter publiek doorgedrongen. Dit nu valt zeer te betreuren, daar alles, wat zijn persoon en omgeving betreft, zoo merkwaardig is, dat het een fascineerende uitwerking op het nageslacht uitoefent. Daarom is in dit boek een poging ondernomen, hem ten voeten uit te teekenen.
Wij zien hem opgroeien in een milieu, waar veel geschiedt, wat hem, den stillen peinzer, met droefenis vervult. Op een gegeven oogenblik loopt voor hem de maat over, uit den jongeling, die bij voorkeur de eenzaamheid zoekt, zal een man zijn gegroeid, die als fanatiek belijder van den Islam het als zijn levensplicht beschouwt, den vreemden overheerscher met alle kracht, die in hem is, te bestrijden. Hij voelt zich in zekeren zin als den Verlosser, als den Mahdi. Om dit innerlijk proces goed te leeren kennen was het noodzakelijk verschillende stroomingen in den Islam aandachtig te bestudeeren. Het resultaat van deze studie is in zeer bevattelijken vorm in dit werk neergelegd, zoodat er voor zeer velen een nieuwe wereld van gedachten en gevoelens zal opengaan.
Afbeeldingen
Praag, S. van - Onrust op Java. Uit het leven van Dipanegara. Een historisch-literaire studie
J.M. v/d Meer Alphen aan den Rijn

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel J.M. v/d Meer.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren