Titel

Varen naar de Oost

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Emar

Prijs

22,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover Als nieuw

Meer info
Menig Nederlander heeft, uit eigen ervaring, via familie of uit historische belangstelling, een bijzondere band met Indonesië en de Oost in het algemeen. Scheepvaart speelt in het licht van die relatie een belangrijke rol. Denk alleen maar aan de betekenis van de VOC, die door haar contacten met dit deel van de wereld uitgroeide tot de grootste multinational van de zeventiende eeuw. Of aan de mensen die in het relatief recente verleden nog per schip terugkeerden naar het 'vaderland'. Dit rijk in kleur geïllustreerde boek laat zich lezen als een boeiende ontdekkingstocht door de historie van het varen naar de Oost. Vanaf de Oudheid tot op heden komen de aspecten van de scheepvaart op deze route aan bod, of het nu gaat om scheepstypen, het leven aan boord, de handel of landen en havens onderweg. Een schitterend boek voor iedereen die de geschiedenis van het varen naar de Oost weer tot leven wil zien komen.

Recensie(s)

Een met zorg samengesteld boek over de scheepvaart naar Indonesië vanaf de oudheid tot aan heden. Een keur van auteurs belicht diverse aspecten zoals ontdekkingsreizen, scheepvaart in de oudheid, de VOC, het Suezkanaal, de grote mailschepen, culturele verschillen en een nostalgische reis in 1995 (!) met een passagiersschip naar de kust. Het boek is voorzien van prachtig fotomateriaal en heeft naast historische ook toeristische waarde. Onbegrijpelijk is echter waarom de diverse auteurs geen literatuurverantwoording geven, waardoor de lezer een mogelijkheid tot verdieping wordt onthouden.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren