Titel

Feijenoord Kampioen 1965

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

978908030889

Uitgever

Eigen beheer

Prijs

21,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2015,1e druk,hardcover,210 pp,veel afbeeldingen,Rotterdam,Feyenoord,nieuw,zeldzaam

Meer info
Auteur Harm Kuper ( Bourtange 1947 ) was al in zijn tienertijd een ultieme fan van Feijenoord.
In Bourtange kwam geregeld familie op bezoek uit Rotterdam, vandaar. Ca 20 jaar geleden begon hij met het schrijven van familieboeken en later schaatsboeken.
Na het op zolder vinden van een plakboek van Feijenoord in de competitie 1964/65 besloot hij ook een boek daarover te maken.
In het boek worden alle competitie- en bekerwedstrijden van Feijenoord in die competitie beschreven, zoals het in kranten stond met foto’s dezelfde kranten. Tevens een beschrijving van alle spelers en wat er verder met hen gebeurd is. Daarnaast nog een aantal wetenswaardigheden over Feijenoord en het stadion.

Harm Kuper vertelt :

Waarom Feijenoord (vanaf 1971 Feyenoord).
Bij ons thuis in Bourtange kwam geregeld familie op bezoek uit Rotterdam. In de vooroorlogse tijd was een tante van mijn vader met haar man voor werk van Oude Pekela verhuisd naar Rotterdam-Zuid. In de hongerwinter 1944/45 van het laatste oorlogsjaar kwam die familie tijdelijk in het noorden en enkele personen (fam. De Raad) waren bij ons in huis. En omdat mijn grootmoeder ook bij ons thuis woonde, kwam die familie vaak terug.
Hoewel mijn vader en moeder vrijwel nooit op vakantie gingen, deden ze dat wel in de zomer van 1954. Naar Rotterdam, de Millinxstraat, waar de familie De Raad woonde.
Wat indruk op mij maakte als 7-jarige: de Maasbruggen, het Feijenoord-stadion, de grote schepen, de roltrappen van de Maastunnel, het Zadkine-monument en … de Tour de France. Die startte dat jaar voor het eerst in het buitenland, in Amsterdam en via Rotterdam ging het naar Antwerpen, waar Wout Wagtmans won.
Mijn vader en zijn neef Johan de Raad zeiden dat er renners langs zouden komen en we gingen kijken, waarschijnlijk ter hoogte van Blijdorp. Ik dacht dat het paardenrenners zouden zijn; dus het was een hele verbazing dat er wielrenners aan kwamen.
In mijn mulo/hbs-tijd ging ik plakboeken van sportwedstrijden maken: te beginnen met de Tour de France van 1960, die de Italiaan Nencini won dat jaar en ook van de Europacup wedstrijden van Feijenoord. Ik werd lid van de Eddy Pieters Graafland fanclub.
Aan het begin van het voetbalseizoen 1964/65 bedacht ik een plakboek te maken van alle wedstrijden van Feijenoord dat seizoen, met het gebruik van artikelen uit het weekblad Sport en Sportwereld. Het was dus een dubbele mazzel dat Feijenoord dat seizoen kampioen werd en de beker won. Toen ik later familie- en schaatsboeken ging samenstellen en het bewuste plakboek vond, bedacht ik ook een zelfde type boek te maken van Feijenoord in het seizoen 1964/65. Nu dus precies vijftig jaar geleden.
Afbeeldingen
Harm Kuper - Feijenoord Kampioen 1965
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren