Titel

'Ons Dorpshuis' Nederlands oudste dorpshuis

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789090289076

Uitgever

Stichting 'Nederlands oudste dorpshuis 100 jaar, 2015

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

64 pp, softcover, in prima/goede staat, inhoud schoon, foto's z/w

Meer info
Ons Dorpshuis, 100 jaar geleden gesticht als onderwijsinstelling en lokaal voor ontspanning van de Maatschappij van Weldadigheid, thans in gebruik als ontmoetingsplaats voor jong en oud.
“Ieder dorp had wel een dorpshuis, maar niet voor de volksontwikkeling”, legt voorzitter Nico Harms van Stichting Nederlands Oudste Dorpshuis 100 jaar’ uit. “De combinatie van ontmoetingsplaats en ontplooiing is uniek. Alle organisaties en verenigingen zijn door de Vereniging Ons Dorpshuis opgericht en die zijn nog actief. Dit dorpshuis heeft het dorp gevormd, dat is het grote verschil met andere dorpshuizen”. Ons Dorpshuis is uniek in alle opzichten. Bedoeld voor de armlastige inwoners, opgezet door notabelen. En dan mag de naam Bähler- Boerma niet ontbreken. Gezina Bähler-Boerma is de oprichter van Ons Dorpshuis. Opgezet in een armoedige tijd, waarin het hard werken was. De vrije tijd van de Eeldenaar werd doorgebracht in één van de zestien (!) drank-en bierhuizen, zo staat in het eerder uitgegeven boek ‘De vereniging Ons Dorpshuis (op de 75e verjaardag) vermeld. Daar komt nog eens bij dat er rivaliteit was tussen Eelde en Paterswolde. In deze sfeer van sociale problemen en onderlinge verschillen richtte predikantsvrouw Bähler- Boerma Ons Dorpshuis op. Omdat ze zich de noden van de bevolking aantrok. Het dorpshuis moest onder meer het Eelder drankgebruik (hoogste van Nederland) tegengaan. Haar missie: een volkshuis voor arm en rijk. ‘Ons Dorpshuis en de vele deuren’ staat in het fraaie boekwerkje ‘100 jaar Ons Dorpshuis’ vermeld.
Afbeeldingen
Harms, N. - 'Ons Dorpshuis'  Nederlands oudste dorpshuis
Boekenprinses Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekenprinses.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekenprinses
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenprinses een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenprinses vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekenprinses kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren