Titel

Wat is er Mis met Vis

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Elmar Rijswijk

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback Als nieuw

Meer info
Vandaag krijgen we als consument overal te horen dat we regelmatig vis en visolie moeten consumeren. Dat zou ons behoeden voor allerlei allergieën, maag- en darmproblemen, en vooral voor hart- en vaatziekten en vormen van hersendegeneratie, inclusief de ziekte van Alzheimer. Zelfs vegetariërs gaan onder druk van artsen aan de visoliecapsules of eten dan toch maar een visje. Als onderwaterfotograaf heeft Dos Winkel in de afgelopen 25 jaar de wereld onder de zeespiegel dramatisch zien veranderen. Mangrovebossen en koraalriffen, dé kraamkamers voor honderden
vissoorten, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Per jaar wordt momenteel officieel zo'n 80 miljard kilogram vis gevangen (dit is zonder de illegaal gevangen vis gerekend die op ongeveer 30 miljard kilo wordt geschat en zonder de bijvangst die ook op 30-35 miljard kilo wordt geschat. Bijvangst betreft de ongewenste vangst die dood of ernstig verminkt weer overboord gegooid wordt als zijnde waardeloos. Van alle visbestanden is ongeveer 75% ernstig overbevist en de soorten krijgen geen kans meer om zich voort te planten. Tel hierbij de wereldwijde slachting van haaien (ten opzichte van de jaren 80 is het haaienbestand 90% minder) die voor een enorme verstoring van het biologisch evenwicht zorgt en ook nog de visoliehype (afhankelijk van de soort vis is 20-100 kilogram wilde vis nodig voor 1 liter visolie waarvan per jaar ruim 1 miljard liter gemaakt wordt), en je begrijpt dat het niet lang meer duurt voordat de prognose van de Britse wetenschapsjournalist Charles Clover uitkomt: de zeeën zullen leeg zijn.
Het werd tijd voor een objectief onderzoek naar de gezondheidsaspecten van vis en visolie en vooral ook de alternatieven.

Recensie(s)

Als onderwaterfotograaf zag Dos Winkel het leven in de zeeen dramatisch teruglopen door het verdwijnen van de kraamkamers van de zee: de mangrovebossen en koraalriffen, door overbevissing en vismethoden als de boomkor, die het kwetsbare biologische evenwicht verstoren. De productie van visoliecapsules die zouden beschermen tegen hart- en vaatziekten trekt een enorme wissel op de vispopulatie. De zee raakt leeg! Dit probleem, de uitleg over Omega 3 en Omega 6 vetzuren, gezondheidsclaims over (vette) vis en visolie samenhangend met de vervuiling van de wereldzeeen, de pijnlijke dood die vissen sterven enz. worden door Winkel en een aantal andere auteurs helder uitgelegd. Aandacht voor de visies van o.a. het Wereldnatuurfonds, Greenpeace, stichting de Noordzee, de Dierenbescherming, het Belgische Gaia en tot slot aanbevelingen voor maatregelen, ook politiek en wat de consument zelf kan doen. Afgesloten met enkele vegetarische recepten, adressen en websites, een uitgebreide literatuuropgave. Geillustreerd met prachtige onderwaterfoto's van de mooiste vissen. Geen register. Achterin aan de binnenkant van de kaft is een uitklapplaat geplakt over de stand van de visserij en het ecologisch systeem. Vierkant boek met een brede bladspiegel en smalle bindmarge
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren