Titel

Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek 2009 + CD ROM

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789490335021

Uitgever

Witteveen + Bos, 2009

Prijs

4,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

52 pp, harde kaft, in zeer goede staat + cd rom

Meer info
Edwin van der Heide (1970) studeerde Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1992 afstudeerde. Hij werkt als kunstenaar en onderzoeker op het gebied van geluid, ruimte en interactie. Het is moeilijk zijn huidige werk te definiëren in traditionele termen als muziek, geluidskunst of mediakunst, omdat hij vaak werkt met specifieke kenmerken van een medium. Dit medium wordt niet enkel gebruikt om iets over te brengen, de kenmerken worden een belangrijk onderdeel van het werk. Van der Heide verbreedt het begrip ´muzikale taal´ in een ruimtelijke, interactieve en interdisciplinaire richting. Bovendien gaat zijn werk voorbij aan de traditionele concertvorm. Het resultaat kan een installatie, een performance of een environment zijn. Vaak wordt het publiek midden in het werk geplaatst en uitgedaagd om het actief te verkennen, te reageren op en een relatie aan te gaan met het werk. Van der Heide exposeert dezelfde installaties vaak meerdere malen. De verandering van context zorgt ervoor dat zijn werk anders wordt ervaren. Zo exposeerde hij Pneumatic Sound Field in 2007 op het plein van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam tijdens de expositie DEAF07 van V2_ en op de tentoonstelling Klangstätten (2009) in Braunschweig. De besloten omgeving van het plein van Museum Boijmans Van Beuningen gaf het werk een ander, meer gesloten karakter dan het publieke, met bomen omgeven parkje in de binnenstad van Braunschweig. Ook akoestisch waren ze tegengesteld aan elkaar.
Zijn werk wordt veelvuldig in binnen- en buitenland geëxposeerd. Permanente installaties zijn het Waterpaviljoen (1997-2002) op het eiland Neeltje Jans en het Son-O-House (2004-heden) in Son en Breugel, die onder meer in samenwerking met architect Lars Spuybroek tot stand zijn gekomen. Ook fungeerde Van der Heide meerdere malen als curator. Voorbeelden zijn het Dissonanze Festival in Rome (2006) en samen met Joost Rekveld Sonic Light (2003) en Wormhole Dordrecht (2008). In 1995 werd Van der Heide uitgenodigd te doceren aan de interfaculteit Image and Sound/ArtScience van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. Sinds 2002 is hij werkzaam als docent aan het Media Technology MSc programma van de Universiteit Leiden. In 2007 werd hij docent en onderzoeker bij het Leiden Institute for Advanced Computer Science (LIACS) en is van daaruit ook inhoudelijk betrokken bij de Media Technology masteropleiding. In het eerste halfjaar van 2009 bekleedde hij de Edgard-Varèse-leerstoel aan de TU Berlijn.
Afbeeldingen
Heide, Edwin van der - Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek 2009 + CD ROM
Boekenprinses Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekenprinses.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekenprinses
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenprinses een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenprinses vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekenprinses kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren