Titel

Picasso in Den Haag

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Waanders Zwolle

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback Als nieuw

Meer info
De uitgave Picasso in Den Haag is verschenen ter ere van de gelijknamige tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag gehouden wordt. De werken die in dit boek besproken worden, zijn afkomstig uit de rijke collectie van het Museum Ludwig in Keulen, die een van de grootste verzamelingen Picasso ter wereld bezit. Het boek geeft een goed overzicht van het brede werkveld van dit kunstenaarsgenie. Naast schilderijen, worden ook tekeningen, grafisch werk en keramiek besproken. Doordat dit gecombineerd wordt met foto's van Roberto Otero, die een levendige karakterstudie van Pablo Picasso (1881 - 1973) maakte, ontstaat een alomvattend beeld van de wereldberoemde kunstenaar. Het zwaartepunt van de tentoonstelling ligt op zijn werkontwikkeling van de jaren 1920 tot het werk afkomstig uit zijn laatste jaren, dat nog steeds getuigt van een bezeten werkdrang.

Recensie(s)

Het Gemeentemuseum Den Haag heeft een belangrijk deel van de Picasso-collectie van het Museum Ludwig in Keulen in huis kunnen halen. Een belangrijke expositie (15 december 2007-30 maart 2008), waarbij dit boek werd uitgegeven, met teksten en prachtige platen die samen helder inzicht geven in het ongelooflijk rijke oeuvre van Picasso. Het Museum Ludwig is met meer dan 800 werken van Picasso in zijn verzameling - die een overzicht van zijn gehele oeuvre geven - een van de grootste Picasso-musea ter wereld. Wie de ca. 180 paginagrote kleurenfoto's bekijkt, kan niet anders dan onder de indruk raken van zijn enorme scheppingskracht. De bondige tekst geeft een goed beeld van de ontwikkelingen in het werk dat meer dan tachtig jaar omvat. Het vroegste werk dat afgebeeld is, is het portret dat de 18-jarige Picasso van zijn vader maakte in 1899 en het laatste werk is een prachtige tekening van drie vrouwelijke naakten uit 1972. De tekst gaat zowel in op de tekeningen en schilderijen als op de beeldhouwkunst, de keramiek en de grafiek van de kunstenaar. Het boek bevat een biografie en een bibliografie.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren