Titel

De Stille Man.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9052405433

Uitgever

Houtekiet, Antwerpen en De Prom, Baarn. Vlaamse Bibliotheek nr. 6.

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1999, heruitgave van 7e druk, hardcover with linnen back, excellent condition

Meer info
Samenvatting

De vele "duistere vlekken" in de gebrandmerkte ziel van de "Stille man" lichten op door een wisseling van perspectieven en genres.
De auteur toont ten overvloede hoe complex en onvatbaar de vaderfiguur wel is, eerst via jeugdherinneringen van de zoon, vervolgens via brieven van de echtgenote en ten slotte via getuigenissen van familieleden en vrienden.
Ondanks de ultieme verzoening van de vader met zijn engelachtige vrouw, eindigt de roman met de pijnlijke ontdekking dat we noch onszelf noch anderen kunnen kennen.
Recensie(s)

De hoofdpersoon van deze roman verkeert in een midlife crisis en kan zichzelf pas hervinden wanneer hij eerst op geestelijke zoektocht gaat naar zijn vader, een componist: de stille man uit de titel. De beschrijving van de eigen jeugd en de vaderzoektocht bestrijkt vrijwel de hele roman; alleen het begin en het einde geven een minimale heden-ik-laag weer. De roman bestaat uit herinneringen, brieven en familiegetuigenissen. De Vlaamse auteur (1900-1964) debuteerde met dit werk in 1938. Hij ontving in 1939 hiervoor de driejaarlijkse Staatsprijs voor Vlaams verhalend proza. Na ruim 60 jaar wordt dit werk nu opnieuw uitgegeven als deel 6 van de Vlaamse bibliotheek. De roman is na zoveel jaren nog goed leesbaar. De Vlaamse taalsfeer (schoonbroer i.p.v. zwager; uitgenomen i.p.v. uitgezonderd) levert weinig leesproblemen op. In deze tijd vinden we de thematiek en de structuur echter niet meer zo origineel; tal van boeken zijn geënt op dit stramien. De omslag bevat een portretfoto van de schrijver. Kleine druk.
(Biblion recensie, Henk Kisteman)
Afbeeldingen
Hoogenbemt, Albert van (1900 - 1964). - De Stille Man.
Olive books Utrecht

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Olive books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Olive books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Olive books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Olive books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Olive books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren