Titel

Mekaron Amazone Indianen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9065790756

Uitgever

Novib/NCOS Uitgeverij & Fragment Uitgeverij, Amsterdam

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1992, 156 pp., numerous beautiful colour pictures, paperback, very good condition

Meer info
In 1987 verbleven Michel Pellanders en Marion Hoekveld negen maanden onder de Zuid-Amerikaanse Indianen en eind 1988 vertrokken zij voor een tweede reis van elf maanden naar het Amazonegebied. In deze tijd bezochten zij dertien verschillende Indianenvolken waar zij langere tijd verbleven.

Elk volk heeft een eigen politiek systeem, eigen taal, muziek en verhalen, eigen geneeswijzen en een sterk sociaal leven.

Voor alle Indianen is land van essentieel belang om te kunnen leven: alles wat ze nodig hebben halen ze uit de natuur rondom hen. Veel Indiaanse gebieden zijn voor de overheid echter te interessant om met rust gelaten te worden. De contacten met de ‘blanke’ wereld hebben voor de meeste volken desastreuze gevolgen, snel voelbaar, zichtbaar en onherroepelijk. Alleen al in deze eeuw zijn er tachtig volken totaal verdwenen. Anderzijds worden er nog steeds onbekende groepen Indianen gelokaliseerd.

‘Mekarõn’ - het Indiaanse woord voor ziel, beeld, foto - is geen afstandelijk boek. Het vertelt over het dagelijks leven van de Indianen, de geschiedenis van hun ontdekking, de decimering, de eigen mythologie, over het ontstaan van de mens, de aarde en de maan, hun eigen beschaving en de westerse die ze later ontmoetten.

De verhalen zijn gebaseerd op mondelinge overlevering en zorgvuldig bronnenonderzoek en opgetekend door Marion Hoekveld. De tientallen prachtige foto’s zijn van de hand van fotograaf Michel Pellanders.

Het boek geeft een beeld van hoe het was, hoe het is en hoe het nooit meer zal zijn.
Afbeeldingen
Hoekveld, Marion (tekst); Pellanders, Michel (fotografie) - Mekaron Amazone Indianen
Olive books Utrecht

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Olive books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Olive books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Olive books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Olive books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Olive books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren