Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel
Proeven. Fijnproeven met vrienden - leer je favoriete smaken kennen en beoordelen. Wijn Bier Kaas Gerookt vlees Appels Honing Chocolade Balsamico Olijfolie
Schrijver
Cheney, Dina
Taal
Nederlands
ISBN
9789077445129
Uitgever
Lannoo / Spectrum
Prijs
€ 5,00(Excl. verzendkosten)
Beschikbaar
3 exemplaren
Bijzonderheden
2007, 1e dr., 256 pp., gebonden hardcover. NIEUWSTAAT
Meer info
Nieuwstaat.
Met dit boek wil de freelance schrijfster en gastvrouw van talrijke proeverijen, een handleiding bieden om tot een gefundeerd smaakoordeel te komen. In een eerste hoofdstuk doet zij de grondbeginselen van het proeven, diepteproeven en de organisatie van proeverijen uit de doeken. Daarna komen hoofdstukken over wijn, chocolade, kaas, honing, thee, olijfolie, vleeswaren, balsamicoazijn, appelen en bier. Eerst worden telkens de geschiedenis, origine, het productieproces en de variëteiten van de producten uit de doeken gedaan. Daarna wordt uitgelegd hoe je het beste verschillende variëteiten aankoopt voor een vergelijkende proeverij. Vervolgens worden enkele gerechtjes en menu's gepresenteerd. Ten slotte volgt een stappenplan voor de organisatie van de proeverij, een chronologie van de verschillende stappen bij het proeven, een proeverijrooster en een glossarium. Dat alles wordt verlucht met kadertjes en mooie kleurenfoto's. Dit boek werd met veel zorg, inzicht en kennis samengesteld en biedt een uitstekende en helder uitgewerkte leidraad bij de organisatie van proeverijen. Met register.
Met dit boek wil de freelance schrijfster en gastvrouw van talrijke proeverijen, een handleiding bieden om tot een gefundeerd smaakoordeel te komen. In een eerste hoofdstuk doet zij de grondbeginselen van het proeven, diepteproeven en de organisatie van proeverijen uit de doeken. Daarna komen hoofdstukken over wijn, chocolade, kaas, honing, thee, olijfolie, vleeswaren, balsamicoazijn, appelen en bier. Eerst worden telkens de geschiedenis, origine, het productieproces en de variëteiten van de producten uit de doeken gedaan. Daarna wordt uitgelegd hoe je het beste verschillende variëteiten aankoopt voor een vergelijkende proeverij. Vervolgens worden enkele gerechtjes en menu's gepresenteerd. Ten slotte volgt een stappenplan voor de organisatie van de proeverij, een chronologie van de verschillende stappen bij het proeven, een proeverijrooster en een glossarium. Dat alles wordt verlucht met kadertjes en mooie kleurenfoto's. Dit boek werd met veel zorg, inzicht en kennis samengesteld en biedt een uitstekende en helder uitgewerkte leidraad bij de organisatie van proeverijen. Met register.
Afbeeldingen
boekmakelaar
Maastricht
Betaling met paypal is mogelijk.
Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.