Titel

Zorg voor de ziel bij ziekte

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

8,00

Bijzonderheden

splinternieuw

Meer info
Er zijn maar weinig ervaringen die een mens zo emotioneel beroeren als ziek zijn - niet alleen het lichaam maar ook geest en ziel worden geraakt. Toch is de huidige gezondheidszorg daar niet op ingericht. Dokters en verpleegkundigen worden opgeleid om vooral het lichaam te behandelen en niet de mens als geheel. Thomas Moore geeft advies aan zowel mensen die in de gezondheidszorg werken als aan patienten om waardigheid en menselijkheid te behouden in de omgeving van een ziekenhuis.

Recensie(s)

Een boek over medische begeleiding die verder gaat dan het genezen van lichamelijke klachten en ziektes en plaats en tijd inruimt om ook het zielenleed te benaderen. Ziek zijn beroert niet enkel het lichaam, ook de geest wordt erdoor geraakt. De auteur geeft advies aan patienten en aan mensen die in de ziekenzorg werken om aandacht te schenken aan de waardigheid en menselijkheid in hun benadering en in de omgeving van de zieke. Het geeft een belangrijke bijdrage aan het proces van genezing. Dit model van 'integratieve medicine' toont de wisselwerking tussen lichaam en psyche en richt de aandacht breder dan op klachten en beperkingen van de patienten. Het kiest als uitgangspunt: vitaliteit en welbevinden. Voor helers is het belangrijk ook de spirituele dimensie van de patient te beluisteren en te waarderen. Naast meer theoretische beschrijvingen geeft de auteur ook voorbeelden uit zijn eigen psychotherapeutische praktijk. Bevat literatuurverwijzing in noten en info over de auteur.

SPLINTERNIEUW, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Moore, Thomas - Zorg voor de ziel bij ziekte
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren