Titel

hoe overleef ik mijn vakantie?

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9026995598

Uitgever

Van Holkema & Warendorf Bussum

Prijs

1,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

zgan, harde kaft, 2003, 103 blz

Meer info
De vakantie in Corsica is maar saai,vinden Rosa en Jonas. De ouders van Jonas zijn al oud en willen alleen maar lezen. De moeder van Rosa heeft een vriend Alexander. Rosa kan het helemaal niet goed met hem vinden en volgens haar moeder kan ze toch niks goed doen. Jonas stelt voor om samen op avontuur te gaan in de bergen. Langs de rivier GR MAR. Maar het avontuur loopt helemaal uit de hand, het word nood weer. Het gaat onweren en er schieten bliksem stralen door de lucht. Rosa en Jonas moeten een plek vinden om te schuilen. Uiteindelijk vinden zij een grot. Als het weer opklaart gaan zij verder lopen. Maar ze zien dat het een andere rivier is. Ze moeten de rivier oversteken, ook al heeft de rivier een erg harde stroming. Rosa glijdt uit in het water probeert zich nog vast te houden maar glijd dan verder. En stroomt met het water mee naar beneden. Daar ligt ze met een grote snee in haar been. Ze verbinden de wond en gaan weer verder. Na een tijdje lopen valt Jonas in een val en hangt hij op zijn kop aan een boom. Als hij los is lopen ze weer verder.
Dan komen ze een man tegen genaamd Pierre. Rosa vertrouwt het niet helemaal
Maar ze zal wel moeten. Het gaat al schemeren en hij kent het bos aardig goed.
Samen met Pierre gaan ze naar Pierre’s huis ergens in de bergen.
De volgende morgen vertrekken ze om terug naar het hotel te gaan. Wat zouden hun ouders ongerust zijn. Op de terug weg onder het beklimmen van een berg is Rosa in een ravijn gevallen met daar achteraan Pierre uiteindelijk hebben Rosa en Jonas Pierre er uit getrokken. Pierre had wel een gebroken schouder. Na nog geen kilometer lopen vond de Politie hun. Wanneer Pierre de politie ziet zet hij het op een lopen. Na het hele avontuur aan hun ouders hebben verteld, horen zij dat Pierre opgenomen is in het ziekenhuis.
Rosa en Jonas komen aan in het ziekenhuis en zien een agent voor de deur zitten. Alexander de stiefvader van Rosa praat even met de agent en daarna gaan ze naar binnen. Jonas en Rosa snappen niet wat er aan de hand is. Maar wanneer ze de kamer inlopen zien ze een leeg bed en een open raam. Hij is weg. Later vertelt Alexander dat Pierre een vrijheidsstrijder was van Corsica en een leeg/gesloten hotel heeft opgeblazen. Rosa en Jonas zijn Pierre eeuwig dankbaar want hij heeft wel hun leven gered.
Afbeeldingen
Oomen, Francine; tek. Schaap, Annet - hoe overleef ik mijn vakantie?
De Tresoor Lage Zwaluwe

Alle prijzen zijn excl. verzendkosten. Afhalen kan in Lage Zwaluwe of in Dordrecht. Opruiming van mijn boekenverzameling, het loopt anders uit de hand! Kijk ook eens naar de mogelijkheid van meerdere boeken om de verzendkosten te drukken

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Tresoor.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Tresoor
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Tresoor een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Tresoor vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Tresoor kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren