Titel

Beelden als wegwijzer

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

8,00

Beschikbaar

291 exemplaren

Bijzonderheden

SPLINTERNIEUW

Meer info
In dit boek wordt op een duidelijke en heldere manier beschreven hoe beelden een hulpbron kunnen zijn op je persoonlijke en spirituele ontwikkelingsweg. Het is daarmee een handboek voor persoonlijke groei en een begeleider in hulpverlenende situaties.

Vanuit ons dagelijks bewustzijn zien we soms onoverbrugbare afstanden tussen onszelf en dat wat ons omringt. We ervaren ziel en lichaam, man en vrouw, mens en natuur, als afgescheiden van elkaar en als tegengestelden aan elkaar. Het verbeeldend bewustzijn is in staat tot het opheffen van tegenstellingen, het maakt verbindingen. Door middel van het bewust gebruikmaken van beelden kun je een brug slaan tussen gevoel en verstand, waarbij het beeld de verbindende factor is. Omgaan met beelden en verbeeldingskracht geeft speelse diepgang in je leven.

In dit boek neemt de schrijfster je mee, wandelend door de beeldentuin van je geest. Deze tocht zal een inspiratiebron zijn voor allerlei persoonlijke rituelen en creatieve uitingen. Er worden daarbij veel relaties gelegd met rituelen en ceremonies uit andere oude culturen en met eigentijdse ontwikkelingen. De oefeningen in dit boek zijn zo beschreven dat ze direct in praktijk kunnen worden gebracht.

Barbara Driessen is van beroep creatief therapeute. Ze is gespecialiseerd in dans, droomwerk en muziek en heeft haar eigen cursusvormen ontwikkeld, waarin het stimuleren van het creatieve en probleemoplossende vermogen centraal staat. Ze begeleidt ook individuele groei- en veranderingsprocessen. In haar werk combineert ze oude tradities, onder andere afkomstig uit het sjamanisme, met moderne inzichten en haar intuïtie.

Recensie(s)Eerder verscheen van deze creatief therapeute, gespecialiseerd in droomwerk, dans en muziek en werkzaam vanuit een praktijk in het Drentse Orvelte, het boek 'De helende kracht van het medicijnwiel' (2001)*. Vanuit een sjamanistische orientatie presenteert de schrijfster een omvangrijk pakket bewustwordingsoefeningen, in eerste instantie op collega-therapeuten gericht, in mindere mate voor zelfdoeners (hoewel niet ongeschikt voor die categorie). Er wordt veel gewerkt met windrichtingen en elementen. Een ruimere innerlijke beeldvorming prikkelt een groter zelfhelend voorstellingsvermogen. Aan de hand van symbolen ('koetsier van je eigen rijtuig') en kernbegrippen (eenzaamheid en verslaving) worden genezingsriten ontwikkeld, het medicijnwiel wordt bovendien als orakel benut. Ook leert men contact maken met een ongeboren kind. Leerlingen en clienten tekenden de vele illustraties met opvallend in kleur paginagroot acht platen van Thea Oost, soms met een gedicht verlevendigd

zie ook Barbara Driessen Handboek voor Sensitief Leven

SPLINTERNIEUW, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Driessen , Barbara - Beelden als wegwijzer
Driessen , Barbara - Beelden als wegwijzer
Driessen , Barbara - Beelden als wegwijzer
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren