Titel

Ik ben ok Jij bent ok hoe wij kunnen leven en laten leven

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Amboboeken Bilthoven

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

2 exemplaren

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Onder de intieme beschutting van de duisternis begint een oude man zijn verhaal over pater Raul, een van de priesters die via de zee naar Mozambique kwam. Pater Raul nam de beeltenis mee van een baardige man die duidelijk te weinig te eten had gekregen en die vastgespijkerd was op een kruis.

De oude verteller laat zien hoe zijn volk al snel leerde zwijgen en de eigen goden voor zichzelf hield. Hij vertelt ook hoe pater Raul zijn geloof verloor. Wanneer de oude man in slaap valt, neemt zijn zoon Roberto het verhaal van hem over. Om zijn vader te leren kennen, zegt hij, moet je de verhalen kennen van de Portugezen voor wie hij diende. En zo beleeft de lezer vanuit telkens een nieuwe invalshoek een ander deel van de werkelijkheid.

Na de zoon neemt een volgend personage het stokje over en zo rijgen de verhalen zich aaneen.

Een indringende roman over de kracht van Afrika.

Recensie(s)

De Zweed Mankell (1948) geniet vooral bekendheid door zijn politieromans rond inspecteur Wallander. In een ander deel van zijn oeuvre komt zijn fascinatie voor en betrokkenheid bij het continent Afrika tot uiting, met name Mozambique waar hij vrijwilligerswerk verrichtte. Dit land, hoewel niet bij name genoemd, vormt het voornaamste decor van dit in Zweden al in 1998 verschenen boek. Structuur en stijl van deze estafetteroman, waarin bijfiguren uit het ene hoofdstuk in het volgende hoofdstuk centraal staan, weerspiegelen de orale vertelcultuur van Afrika. Het resultaat is een verzameling verhalen over blanken die in Afrika ten onder gaan en Afrikanen die een menswaardig bestaan proberen op te bouwen, over de misstanden van het kolonialisme, de rijke cultuur van dromen en geesten van de zwarte Afrikanen en de culturele kloof die gaapt tussen het westerse en Afrikaanse denken. Mankells engagement is overduidelijk en de talrijke personages zijn soms wat lastig uit elkaar te houden, maar bij vlagen is dit een pakkend boek dat lezers met interesse in Afrika kan aanspreken
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren