Titel

Mal du Siècle; columns en interviews uit HP/De Tijd

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789076314228

Uitgever

Bas Lubberhuizen

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1999/1e dr./144 p./paperback/als nieuw

Meer info
Guus Vleugel (1932-1998) heeft altijd een opvallende plaats ingenomen binnen de Nederlandse cultuur. Achtereenvolgens in poëzie, proza en drama drukte hij zijn eigenzinnige en satirische visie uit op de sameneving. Schreef hij in de jaren zestig vele teksten voor het cabaret, in de jaren zeventig begon hij zich toe te leggen op proza en toneelstukken die hij samen met Ton Vorstenbosch schreef. Van 1989 tot 1995 verscheen een reeks columns van zijn hand in HP/De Tijd onder de titel 'Mal du Siècle'.
In 'Mal du Siècle' is een keuze van vijfitg columns gebundeld. Geliefd onderwerp in zijn stukken is de Nederlandse literatuur. Zo schrijft Guus Vleugel met grote trefzekerheid over o.a. Gerrit Komrij, Harry Mulisch, Charlotte Mutsaerts, Renate Rubinstein, Connie Palmen, Frans Kellendonk en Geerten Meijsing. Maar ook buitenlandse auteurs als Marcel Proust, E.M. Forster, Thomas Bernhard en Camile Paglia worden door Vleugel onder de loep genomen. En vanzelfsprekend analyseert hij in zijn columns messcherp de toestand in de wereld: Joegoslavië, condooms en AIDS.

In 'Mal du Siècle' is tevens een viertal interviews opgenomen die Guus Vleugel voor HP/De Tijd afnam. Het zijn indringende gesprekken met Ischa Meijer, Johan Polak, Tessa de Loo en Saul Bellow.
GOED VERKEERD Utrecht

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel GOED VERKEERD.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren