Titel

In het voetspoor van de panter

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

2005

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

softcover, 216 pgs, geill, vz.kn NL Eur 3,50

Meer info
- Studie naar de Afrikaanse afkomst van KNIL-militairen
-Het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger heeft in de negentiende eeuw te maken met een tekort aan vrijwilligers uit Europa. Uit veiligheidsoverwegingen wil het KNIL slechts beperkt werven onder de inheemse bevolking. De Nederlandse overheid besluit haar heil te zoeken aan de Afrikaanse westkust, waar het nog wat handelsposten heeft uit de tijd van de Westindische Compagnie. Zo komt er aan de kust van het huidige Ghana in 1831 een verkapte slavenhandel op gang die tot 1872 duurt.
De in totaal ruim 3000 Afrikaanse soldaten nemen deel aan tientallen veldtochten in Nederlands-Indië. Wanneer Indonesië een onafhankelijke republiek is geworden, trekken vrijwel alle Indo- Afrikaanse nakomelingen naar Nederland. Griselda Molemans heeft zich jarenlang verwonderd over de donkere huidskleur van haar grootvader uit Indië, maar nooit kon zij daarvoor een verklaring vinden. Op een dag krijgt ze een aanwijzing van een Indo-Afrikaans echtpaar, afkomstig uit de Javaanse garnizoensstad Poerworedjo. Het gevolg is een verrassende zoektocht die vanuit het Nationaal Archief in Den Haag naar Burkina Faso, Ghana en Java voert en uiteindelijk leidt tot de ontdekking van de Afrikaanse stamvader van de familie.
Afbeeldingen
Molemans, G - In het voetspoor van de panter
DRG Velp

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel DRG.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DRG kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren