Titel

Zacht Gezicht aan Zacht Gezicht . ( De mooiste gedichten over vrouwenvriendschappen . ) De bundel Zacht aan zacht gezicht, een bloemlezing over vrouwenvriendschappen in poëzie, brengt voor het eerst in kaart wat er binnen dit thema allemaal -

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Uitgeverij Kleine Uil,

Prijs

11,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

paperback in als nieuwe staat - 1014 - 2011 - 160 p - 290 gr

Meer info
- te vinden is in de Nederlandse poëzie. Introverte gedichten, maar ook expliciet uitdagende. Van Anna Blaman tot Elly de Waard, van Cor Klinkenbijl tot Astrid Roemer. De vriendschap en liefde tussen vrouwen lijkt nog meer beladen te zijn dan die tussen mannen en het was een nog grotere uitdaging om deze bundel samen te stellen, maar het is dan ook meteen een overzicht geworden dat jaren mee kan.


In deze bloemlezing zijn 128 Nederlandse gedichten over (lesbische en heteroseksuele) vrouwenvriendschappen vanaf de 17e eeuw tot begin 21e eeuw chronologisch opgenomen. Van elke auteur is minimaal een, van sommigen zijn twee tot vijf gedichten opgenomen. Begonnen wordt met een gedicht van Catharina Questiers uit +/- 1660, via de 18e-eeuwse Aagje Deken en de 19e-eeuwse Nine van der Schaaf gaat het naar de 20e eeuw met o.a. Marsman en Slauerhoff, gevolgd door o.a. Anna Blaman, Ida Gerhardt, Bertus Aafjes, Ankie Peypers, Andreas Burnier, Helen Knopper, Elly de Waard, Chawwa Wijnberg en Marijke Boon. Met gedichten van o.a. Jet Valk en Renee Luth wordt de 21e eeuw bereikt. Deze gevarieerde bundel is goed geredigeerd door twee hogeschooldocenten literatuur die ook de tegelijk verschenen, vergelijkbare bloemlezing 'Hij zag een kameraad in je'* over mannenvriendschappen redigeerden. De bundel over vrouwenvriendschappen bevat goed en minder goed werk van bekende en onbekende, vooraal vrouwelijke auteurs en geeft een goed beeld van de veranderende kijk van de maatschappij op vrouwenvriendschappen en de steeds grotere openheid van auteurs
Afbeeldingen
Joosten , Corrie . & Coen Peppelenbos . [ isbn 9789491065132 ] - Zacht Gezicht aan Zacht Gezicht . ( De mooiste gedichten over vrouwenvriendschappen . )  De bundel Zacht aan zacht gezicht, een bloemlezing over vrouwenvriendschappen in poëzie, brengt voor het eerst in kaart wat er binnen dit thema allemaal -
DE ESOTERIER Amstelveen

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133

Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel DE ESOTERIER.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Nieuwste boeken vanDE ESOTERIER

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren