Titel

Zonder Genade

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Contact Amsterdam

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback Als nieuw

Meer info
Jem is vijftien en voor het eerst verliefd. Zijn hele toekomst ligt nog voor hem, als hij op een avond, bij toeval, in een discotheek wordt doodgeschoten. Sedertdien slaapt zijn moeder niet meer, en is zijn pleegvader in de greep van wraakzucht en schuldgevoelens. Ooit was hun huwelijk een lichtend voorbeeld voor hun vriendenkring, maar na de dood van Jem is er weinig meer te merken van de saamhorigheid tussen Franka en Phinus Vermeer. En de situatie wordt er niet beter op wanneer Phinus, in een wanhopige poging alles achter zich te laten, besluit zich voortaan aan de kunst van het vergeten te wijden. Franka voelt zich volkomen door hem in de kou gezet.
In een poging de vroegere passie te hervinden, gaan de Vermeers er samen een weekend tussenuit. Maar in het afgelegen dorpje wacht hen allesbehalve de gehoopte idylle, want opnieuw belanden ze daar in de duistere wereld die Jem heeft verzwolgen. Op het desolate Groningse platteland worden Franka en Phinus gekidnapt door een paar minderjarige meiden, of lijkt dat maar zo?
Zonder genade is een aangrijpend verhaal over de rol van het toeval, over de splijtende werking van geheimen tussen geliefden, en vooral over de fatale zinloosheid van schuldgevoel. Tevens geeft de roman antwoord op de vraag hoe het toch komt dat het zo vol is in de hel.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De vijftienjarige Jem is verliefd, gaat met z'n vriendin naar de disco en wordt daar bij toeval doodgeschoten. Sindsdien slaapt zijn moeder Franka niet meer en wordt zijn stiefvader Phinus verteerd door wraak- en schuldgevoelens. Tussen Franka en Phinus, die al veertien jaar een hecht paar zijn, is na Jems dood weinig over van enig gevoel van saamhorigheid en in hun verdriet raken ze steeds meer van elkaar vervreemd. In een poging iets van vroeger te vinden, gaan ze er een weekend tussenuit, maar het loopt heel anders dan gedacht. 'Zonder genade' is een aangrijpend verhaal over verdriet, toeval, geheimen tussen geliefden en schuldgevoelens. Renate Dorrestein (1954) debuteerde in 1983 met de roman 'Buitenstaanders'. Veel van Dorresteins boeken stonden maandenlang op de bestsellerlijsten en
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren