Titel

De kunst van het debat

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Sdu DenHaag

Prijs

14,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback Als nieuw

Meer info
Het debat, de zuurstof van de democratie, moet weer gaan vlammen. In deze praktische handleiding leest u een pleidooi voor meer durf en retoriek in het theater van het politieke en publieke debat. Politici en burgers zijn het aan zichzelf verplicht, want of het nu gaat om de Tweede Kamer, gemeenteraden, debatcentra of het plaatselijke café, het debat moet goed gevoerd worden.
Wat is er nodig voor een goed debat? Hoe kunt u overtuigend debatteren of vlijmscherp interrumperen? Bestaat er retoriek zonder demagogie? En - onvermijdelijk - wat zijn de trucs? In DE KUNST VAN HET DEBAT blijft geen onderdeel van het debat onbesproken. Ervaren debaters schaven uw technieken bij en geven u nuttige tips. Bovendien zullen de spraakmakende anekdotes u veel leesplezier bezorgen.

De auteur, voorzitter van Holland Debate en partner in Debat & Dialoog, is een gerenommeerd auteur op het terrein van het debat. Hij schreef ondermeer 'Het Lagerhuis - de kunst van het debatteren' (1999)* en het succesvolle leerboek 'Werken aan debatvaardigheden' (1995)**. Dit boek is minder een leerboek en meer een boek van praktische, vaak letterlijk aan de praktijk ontleende oplossingen. 'Uit het debat ontspringt de waarheid'. Spelregels, argumentatie en weerleggingstechnieken, de kunst van het goede vragen stellen, van het interrumperen, de doelen die men nastreeft (en dat is niet altijd de waarheid, maar wel het behoud of versterking van de eigen positie). Ook dit boek is klasse en kan zowel als aanvulling dienen van 'Werken
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren