Titel

Van Sappho tot De Sade; momenen in de geschiedenis van de seksualiteit

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9028415254

Uitgever

Wereldbibliotheek

Prijs

4,00(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

2 exemplaren

Bijzonderheden

1988/1e dr./208 p./foto's/paperback

Meer info
Heeft de seksualiteit een geschiedenis? De vraag zou psychologen als Freud en de schrijvers van het beroemde Kinsey rapport hebben verrast. Zij gingen immers uit van de geslachtsdrift als een natuurlijke constante: zoals de mensen het nu doen, hebben ze het altijd gedaan. Een begrijpelijke opvatting als men bedenkt dat het terrein van de seksualiteit tot nu toe nauwelijks door de geschiedwetenschap is geëxploreerd.
Tijdens het grote historische congres aan de Rijksuniversiteit Utrecht in mei 1986 werd een seminar gehouden over de seksualiteit als historisch fenomeen. Elke lezing belichtte een bepaals aspect van de seksualiteit in een bepaalde periode van de geschiedenis. Aan bod kwamen onder andere homoseksualiteit en lesbische liefde in de Oudheid; incest in de middeleeuwen; seksuele opvoeding en voorlichting in de Nederlandse republiek; voyeurisme tijdens de Rococo; de denkbeelden van de Sade; prostitutie in het fin-de- siècle Wenen.
Elke tijd geeft een andere invulling aan begrippen als incest, prostitutie en voyeurisme. Elke tijd bereidt op zijn manier de jeugd voor op haar toekomstige seksuele rol.
Deze artikelen van Nederlandse historici, alle bewerkingen van de op het seminar uitgesproken lezingen, laten zien dat de seksualiteit een voortdurend veranderend fenomeen is.
GOED VERKEERD Utrecht

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Alle boeken van GOED VERKEERD

Deze boekwinkel is aanwezig op de boekenmarkt in Bilthoven op 10-05-2024


Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel GOED VERKEERD.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren