Titel

N.V. Rotterdamsche Tramweg Maatschappij RTM ,deel 2, gewijd aan Stations en Haltes

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789055342877

Uitgever

Deboektant

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2013,1e druk,96 pp,gebonden,A4 formaat,220 foto's,nieuw

Meer info
In dit fotoboek volgen we de tramlijnen, waarbij de stationsgebouwen en haltes aan de orde komen, aangevuld met een stukje geschiedenis van de autobusdiensten, inclusief de concurrenten, die later gingen samenwerken met de RTM. Het aardige van dit boek is, dat de lezer aan de hand van ruim 200 foto?s en afbeeldingen van oude advertenties, zich kan inleven hoe de RTM haar haltes, stations en stationsgebouwen exploiteerde. Afbeeldingen van o.a. aanbestedingen, taxaties en bouwkundige rapporten, handgeschreven memo?s, trajectoverzichten, diensregelingen, plaatsbewijzen en bij elke afbeelding een stukje geschreven geschiedenis, tonen de vele activiteiten in die jaren. Reeds een jaar na de oprichting, op 14 juni 1897 werd er in een grote advertentie de aanbesteding van het maken van een aardebaan, het leveren van ballast, het leggen van sporen en wissels, en het inrichten van twee bruggen, bekend gemaakt. Daarmee waren o.a. de voorbereidingen voor een tramlijn van Rotterdam naar de Hoeksche Waard een feit. Later, vooral na de Watersnoodramp toen veel rails onherstelbaar beschadigd was, komt het busvervoer in beeld. Ook daar wordt in dit boek aandacht aan besteed evenals aan de ponten die de verbindingen tussen de eilanden onderhielden. Het boek eindigt haar geschiedenis met te vermelden dat er voor liefhebbers nog veel materieel te zien is in het RTM museum te Ouddorp. De collectie voormalig RTM-trammaterieel dat zich daar bevindt, is enig in zijn soort. Het is een uniek collectie waar nog regelmatig mee gereden wordt met zowel stoom- als dieseltracties. Jaarlijks wordt op 2de Paasdag het rijseizoen geopend waarbij de rijdagen worden gepubliceerd volgens een dienstregeling. Van medio april tot en met oktober wordt er ook op zaterdag- en woensdagmiddag gereden.
Afbeeldingen
Bas van der Heiden - N.V. Rotterdamsche Tramweg Maatschappij  RTM ,deel 2, gewijd aan Stations en Haltes
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren