Titel

Wat het lichaam niet vergeet

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Geus

Prijs

8,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover Als nieuw

Meer info
Roop is een zestienjarig sikh-meisje. In 1937 trouwt ze met de vijfentwintig jaar oudere Sardarji, een welgesteld landeigenaar die door zijn studie in Oxford tussen twee culturen in staat, de Indiase en de Engelse. Sardarji heeft al een eerste vrouw, Satya. Zij is de trotse manager van Sardarji's huishouden, maar ze kan haar man geen erfgenaam schenken. Satya, vernederd door Roops komst, verbergt haar gevoelens en besluit dat Roop voor haar een kind zal dragen.

Het is in de tijd dat India onafhankelijk wordt van de Britten. Een turbulente periode breekt aan en ook in het huis van Sardarji dringt de moderne westerse cultuur door. De zelfbewuste Roop is daartegen bestand, maar de oudere Satya wordt ongewild een vreemde in de kringen waarin haar man verkeert.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Roman spelend in de nadagen van het Brits-Indisch imperium. De situatie in de Punjab (Noordwest-India en Pakistan) tussen 1895 en 1948 wordt beschreven aan de hand van een Sikh familie. Centraal staan twee vrouwen. Satya is getrouwd met de welvarende landeigenaar Sardarji. Omdat hun huwelijk kinderloos blijft, huwt Sardarji de 16-jarige Roop, zonder van Satya, die kundig zijn bezittingen bestiert, te scheiden. De voortdurend veranderende machtsverhoudingen tussen de beide vrouwen, met hun grote verschillen en de generatiekloof, zijn de grote constante. Satya symboliseert de oude feodale tijd, Roop het nieuwe. Satya vecht een verloren strijd, Roop voegt zich in een tradtionele moederrol, maar in een voor haar open liggend bestaan. Hierdoorheen wordt een voortreffelijk beeld geschetst van de onafhankelijkheidsbeweging en de verschrikkingen van de deling in India en Pakistan. Daardoor is het zowel een familieverhaal als een historische roman. Er is een feministische toonzetting met een sterke nadruk op zelfbeschikkingsrecht van vrouwen, een in India en Pakistan zeldzaam verschijnsel. Eerste, terecht bekroonde roman van de jonge Canadees-Indiase schrijfster. Met landkaartje, maar geen verklarende woordenlijst.
Er zit een klein scheurtje in de stofomslag aan de achterkant.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren