Titel

Bombay Branding

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Arena

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in redelijke staat

Meer info
Op de drempel van de adolescentie begint Cyrus Readymoney met zijn verkenning van een van de grootste steden ter wereld, Bombay. Een stad vol overweldigende klanken, geuren en ervaringen. Hij laat zich meeslepen in door hem felbegeerde Bollywood-films, spijbelt van school, hangt rond bij de buren en geniet waar hij kan van culinaire buitensporigheden. Met de ogen van een voyeur en de handen van een strandjutter ontdekt Cyrus de betekenis van religie, leugens, vrouwen en de dood. Tegen de achtergrond van het glazen huis aan de Arabische Zee waar Cyrus met zijn familie woont, geeft Ardashir Vakil een prachtig portret van de multiculturele upper class in het overbevolkte Bombay.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Een Indiase jongen op de drempel van de puberteit verkent zijn grenzen in de metropool Bombay, waar hij opgroeit in een rijk milieu met een verscheidenheid aan culturele achtergronden. Hij spijbelt van school, vereenzelvigt zich met helden uit goedkope Bollywood-films die hij in de bioscoop ziet en ontdekt langzamerhand zijn seksuele gevoelens. De plotselinge dood van zijn vader van wie hij geen afscheid heeft kunnen nemen, brengt de jongen in verwarring en luidt het einde van zijn jeugd in. Met deze roman maakt Vakil (India, 1962) zijn debuut. Evenals de Indiase schrijfster Arundhati Roy in haar debuutroman 'De God van Kleine Dingen', die de wurggreep van de traditie op een Indiase plattelandsgemeenschap als thema heeft, beschrijft Vakil de gebeurtenissen vanuit het perspectief van een kind. Maar bij Vakil loopt alles veel vloeiender, omdat de vertelstructuur minder gecompliceerd is. Zijn scherp registrerende stijl zorgt voor een prachtige couleur locale, maar het verhaal dankt zijn zeggingskracht vooral aan de eenvoud waarmee de auteur diep menselijke gevoelens weet te verwoorden
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren