Titel

Sonny Boy

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Nijgh en Ditmar Amsterdam

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
In de zomer van 1915 wordt in een kleinburgerlijk stadje aan de Rijn Trudi Montag geboren. Doordat ze gevangen zit in een lichaam dat ze verafschuwt, voelt ze zich een buitenstaander, iemand die geen deel heeft aan de maatschappij. Haar ogen registeren echter alles, al die kleine, subtiele veranderingen in de samenleving die haar vertellen dat Duitsland aan het begin van een grote catastrofe staat.
Een indrukwekkende roman over de coming of age van een meisje in de woeligste periode in Duitslands geschiedenis.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De gebeurtenissen in een dorpje bij Dusseldorf tussen 1915 en 1952 worden beschreven gezien door de ogen van Trudi Montag, een dwerg, die altijd een buitenstaander in het dorpsleven blijft. De stenen van de rivier zijn de stenen die Trudi namen geeft en in het water gooit om haar frustraties weg te werken. De geschiedenis van Duitsland wordt zo van binnenuit beschreven: de economische crisis van de jaren twintig, de opkomst van Hitler, het groeiende antisemitisme, de naoorlogse jaren, de verwerking van het verleden. Deze boeiende roman verdient de aandacht van een ruim publiek. Het boek kan zich meten met 'Wilde zwanen' van Jung Chang. De schrijfster (1946) is van Duitse afkomst, maar woont sinds haar 18e jaar in Amerika. Het oorspronkelijk in het Engels geschreven boek heeft door het incidenteel gebruik van Duitse woorden toch couleur locale.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren