Titel

Waar het op aankomt

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

meinema 's Gravenhage

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Het gegeven van 'het jaar 2000' wordt door Bernard Rootmensen in dit boek op een uiterst nuchtere wijze benaderd. Als de computerproblemen eenmaal zijn verholpen, zal blijken dat we snel terugkeren naar de alledaagsheid van het bestaan. Wel is de eeuwen millenniumwisseling aanleiding om het nadenken over de eigen tijd en vooral de toekomst met kracht te stimuleren.

Wie dat op een vruchtbare wijze wil doen, dient zich allereerst rekenschap te geven van de kernen van het geloof in de traditie waaruit we voortkomen. Het begrip concentratie valt hier, een woord dat niet recht als het sleutelwoord van Waar het op aankomt kan worden gezien. Als wij weer weten waar het ten diepste over gaat, kunnen we vervolgens ons ook bewust worden van 'waar het op aankomt'. Binnen een postmoderne en zeer pluralistische cultuur hebben we immers grote moeite om 'door de bomen het bos te zien'.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Het magische jaar 2000 is aanstaande. Dit begin van een nieuwe eeuw en een nieuw millennium heeft ook gevolgen voor het christel3k geloof in de huidige pluralistische maatschapp3. De schr3ver, gereformeerd studentenpredikant aan de Universiteit van Amsterdam, die eerder "40 woorden in de woest3n" en "Oases in de woest3n" publiceerde (a.i.'s 97-40-200-1 en 95-30-323-5), ziet de hedendaagse christenen als ballingen in de geseculariseerde samenleving. Hoe moeten z3 zich heroriënteren? In zeven hoofdstukken, gebouwd rondom dertig stellingen, tracht Rootmensen een antwoord op deze vraag te geven. Veel thema's deelt h3 steeds in v3ven in: v3f uitdagingen, v3f concentratiemodellen en v3fmaal waar het op aankomt. Aan het eind van ieder hoofdstuk of paragraaf vindt men ter verdieping van de stof gespreksvragen. Deze niet al te moeil3k leesbare uitgave, geschreven vanuit de traditionele christel3ke beginselen, is bedoeld voor allen die op deze w3ze geloven, maar ook oog hebben voor de problemen van de moderne wereld. Het boek kan zowel voor persoonl3ke meditatie als voor gespreksgroepen gebruikt worden.
(Biblion recensie, Drs. J.H. van Capelleveen.)
Lees minder
Productspecificaties
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren