Titel

Gosta Berling

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Van Holkema & Warrendorf Bussum

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover in goede staat

Meer info
Gösta Berling beschrijft het leven aan het begin van de negentiende eeuw in Värmland, de romantische streek in Zweden met rotsen en watervallen, duistere wouden en langgerekte meren. Een stoet van onvergetelijke, eigenaardige mannen en vrouwen trekt in deze roman voorbij met als hoofdpersoon de uit zijn ambt gezette dominee Gösta Berling, een man vol paradoxen, aan de drank verslaafd, geliefd bij alle vrouwen, sterk maar ook zwak, geestig en romantisch, vrolijk en melancholiek. Samen met elf joyeuze cavaliers beleeft hij de meest vrolijke, ontroerende, lachwekkende maar ook tragische geschiedenissen.


In 1891 verscheen deze eerste en zo beroemd geworden roman van de Zweedse schrijfster Selma Lagerlof (1858-1940), vertaald in meer dan 40 talen en herhaaldelijk verfilmd o.a. met Garbo, wier foto op de omslag prijkt van deze heruitgave van de moderne Nederlandse vertaling van Greta Baars-Jelgersma. Het romantische relaas speelt zich af omstreeks 1820 in een Zweedse plattelandsgemeenschap rond de 'Majoorse', de wegens drankmisbruik afgedankte dominee Gosta Berling en de zes 'cavaliers' op het Landgoed van de Majoorse, waar ze tal van avonturen beleven, vrolijke en tragische. De lyrische stijl van deze onvolprezen verhalen komt in de vertaling goed tot zijn recht. Een boek voor allen die nog kunnen genieten van poetische natuurbeschrijvingen en sublieme vertelkunst. Gebonden;
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren