Titel

Indentiteit en Spiritualiteit

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Verloren Hilversum

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
De Amsterdamse Stille Omgang is zowel een herdenking van als een eerbetoon aan het Sacrament van Mirakel uit 1345, dat Amsterdam tot de belangrijkste bedevaartplaats van de Noordelijke Nederlanden maakte. In dit boek wordt de betekenis van de Stille Omgang nader onderzocht. Caspers richt zich op de christelijk-spirituele dimensies en besteedt daarbij speciale aandacht aan de Moderne Devotie en De navolging van Christus. Margry beschrijft het ontstaan van het omgangsritueel en laat zien hoe dit verschijnsel zich heeft kunnen ontwikkelen en vertakken als kenmerkende uiting van Nederlandse identiteit en als vorm van civil religion, publieke godsdiensten. Recensie(s) Enkele ondernemende rooms-katholieke Amsterdammers organiseerden 125 jaar geleden de eerste Stille Omgang. Zij sloten daarmee aan op een oude traditie; over hetzelfde traject werd namelijk in de Middeleeuwen een jaarlijkse processie gehouden. Caspers en Margry, deskundigen op het gebied van religieuze cultuur, hebben de betekenis van deze jaarlijks terugkerende tocht onderzocht. Caspers beschrijft christelijk-spirituele dimensies, terwijl Margry ook verbanden legt met moderne riten. Zoals de 'Stille Tocht' na zinloos geweld, die deels geent is op deze katholieke bedetocht. Toen katholiek Amsterdam in 1881 de Omgang begon, had het ook het karakter van een verzetsdaad; 'wij katholieken mogen dan wel geen processie houden, maar een waardige stille gebedstocht kunnen ze moeilijk verbieden'. Moderne stille tochten dragen ook een duidelijk karakter van verzet in zich, tegen allerlei vormen van geweld.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren