Titel

Haarlem harlemum. Afmetingen 54 x 40 cm, ongekleurd. .Het stadsbeeld is van circa 1572, juist voor het beleg van Haarlem door de Spanjaarden. Voor het eerst werden de belangrijkste steden van de wereld in een boek tot in detail afgebeeld. kaart platt

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Haarlemse kaart verscheen in het tweede deel. Deze kaart heeft Latijnse tekst verso en dat betekent dat de kaart óf uit 1575, óf uit 1576 afkomstig moet zijn van de in totaal zes uitgaven tot 1612.

Prijs

239,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

De kaart is ongekleurd en heeft fraaie, brede marges en is visueel zeer aantrekkelijk doordat de wallen en gebouwen in opstand zijn getekend. Ook de omgeving is natuurgetrouw weergegeven. De kwaliteit is uitstekend.

Meer info
Deze kaart gaat vooraf aan de gravures van Ortelius, Mercator, Blaeu, Hondius, Janssonius, Visscher, Ottens, Covens en Mortier, en meer.
Afbeeldingen
Braun Hogenberg. Originele gravure van Haarlem, Harlemum uit het beroemde stedenboek van Braun (tekst) en Hogenberg (gravure), Civitates Orbis Terrarum, 1575. kaart plattegrond - Haarlem harlemum. Afmetingen 54 x 40 cm, ongekleurd. .Het stadsbeeld is van circa 1572, juist voor het beleg van Haarlem door de Spanjaarden. Voor het eerst werden de belangrijkste steden van de wereld in een boek tot in detail afgebeeld. kaart platt
Art and Maps Haarlem

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Art and Maps.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Art and Maps
  • Na uw bestelling ontvangen u en Art and Maps een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Art and Maps vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Art and Maps kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren