Titel

En jaren nog hierna ,125 jaar Sparta-fans

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789082108507

Uitgever

Stichting 125 jaar Sparta Fans

Prijs

30,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2013,288 pp,gebonden,foto's,Rotterdam,nieuw

Meer info
Sparta-supporters hebben in het jaar van het 125-jarig jubileum van hun club een boek geschreven over hun eigen en even lange geschiedenis: En jaren nog hierna... 125 jaar Sparta-fans. Dit boek vertelt in woord en beeld het verhaal van een eeuwenoude aanhang. Dat is uniek, want nooit eerder werd in Nederland een boek gemaakt over één supportersgroep.

Het verhaal van de Sparta-supporters begint al in het jaar 1888, toen enkele Rotterdamse jongemannen een nieuwe voetbalclub oprichtten. Al vanaf de eerste wedstrijd stonden er supporters langs de lijn. Ook de jaren die daarop volgden kon Sparta altijd rekenen op de steun van haar fans. Die supporters maakten in de 125 jaar dat ze Sparta volgden, achterna reisden, toezongen en bejubelden veel mee. Hun verhalen zijn nu gebundeld in één fraai vormgegeven een 288 pagina’s tellend boek, voorzien van bijzondere foto’s van Sparta-supporters.

Een deel van het boek bestaat uit persoonlijke verhalen die Sparta-supporters zelf opstuurden. Na een oproep om hun mooiste herinneringen, momenten of andere bijzondere anekdotes op te schrijven werden de makers van En jaren nog hierna... 125 jaar Sparta-fans namelijk overspoeld met foto’s en verhalen. Zodoende hebben tientallen Sparta-supporters zelf een flink deel van hun eigen geschiedenis geschreven.

Naast die persoonlijke verhalen is ook de meer algemene geschiedenis van de trouwe aanhang van Sparta beschreven. Hiervoor doken de makers van En jaren nog hierna... 125 jaar Sparta-fans in de archieven, oude boeken en vergeelde plakboeken. Ook die zoektocht leidde tot verrassende verhalen die zich afspelen voor, tijdens en na de duizenden wedstrijden die Sparta speelde. Het enige wat deze verhalen gemeen hebben is dat supporters steeds weer centraal staan. Datzelfde geldt voor de honderden oude en nieuwe foto’s die in het boek te bewonderen zijn. Die geven een prachtig beeld van hoe supporters door de jaren heen veranderden; van nette mannen in keurige jacquets met bolhoeden en wandelstokken tot de voetbalfans van nu: in rood-wit uitgedoste mannen en vrouwen die trots de clubkleuren uitdragen.

De zoektocht naar mooie verhalen en bijzondere foto’s van Sparta-supporters door de jaren heen heeft geresulteerd in een uniek boekwerk. Nooit eerder werd in Nederland namelijk een boek uitgegeven waarin steeds één supportersgroep centraal staat. Bij Sparta stonden de afgelopen 125 jaar de meest uiteenlopende supporters langs de lijn; van schoffies uit volksbuurten tot welgestelde Rotterdammers en van positieve en sfeermakende fans tot lieden die een knokpartij niet schuwden. Al die groepjes èn individuen komen in het boek aan bod.
Afbeeldingen
Aart Buizer ,Marco Perez ,e.a. - En jaren nog hierna ,125 jaar Sparta-fans
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren