Titel

Binnenweg

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789082082401

Uitgever

Stichting BvG

Prijs

59,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2013 ,1e druk ,376 pp ,hardcover ,groot formaat ,veel foto's ,Rotterdam ,nieuw

Meer info
Het boek is bedoeld als een bijdrage aan de revitalisering van de Binnenweg. Het verhaalt over de geschiedenis van ontstaan tot heden, en het beschrijft de Binnenweg (pand voor pand) zoals die nu is. Het boek laat de Binnenweg zien als een prachtige en dynamische straat die langzaam maar zeker uit een diep dal is opgekrabbeld. Het laat zien hoe ondernemers al van oudsher een actieve rol hebben gespeeld bij het ontwikkelen van deze winkelstraat; als het slecht ging vochten zij voor verbetering. Uiteindelijk steeds weer met succes. Het laat zien dat er verschillende pioniers actief waren en zijn aan de Binnenweg, van slager Van Berkel die daar aan het eind van de negentiende eeuw de vleessnijmachine uitvond (die nu nog steeds over de hele wereld gebruikt wordt) tot de Binnenweg-winkeliers die met succes zoeken naar een nieuwe balans tussen winkelen per internet en winkelen in de winkelstraat.

Al snel werd duidelijk dat een boek alleen over de Nieuwe Binnenweg onvolledig zou zijn. De Binnenweg loopt al vanaf het begin van de vijftiende eeuw van Delfshaven?s Lage Erf tot aan de Coolvest in Rotterdam. De Binnenweg was toen niet meer dan een voetpad door de weilanden. De Binnenweg loopt, ook nu het een stedelijke winkelstraat is, nog steeds van Delfshaven?s Lage Erf(brug) naar Rotterdams Coolsingel, de vroegere Coolvest.

Een boek over de Binnenweg moest dus niet alleen over de Nieuwe Binnenweg gaan, maar ook over de Oude Binnenweg en het Binnenwegplein. Samen vormen zij nog steeds de Binnenweg.
Maar het boek is vooral anders geworden omdat de Binnenweg zelf de oorspronkelijke gedachte achter dit boek heeft ingehaald. Huiseigenaren en ondernemers hebben geïnvesteerd, het stadsbestuur en de Europese Unie hebben dat ook gedaan. De contouren van die prachtige en dynamische Binnenweg beginnen inmiddels langzaam maar zeker zichtbaar te worden.

Daarom laat dit boek niet alleen zien wat zou kunnen, maar ook en vooral wat er inmiddels bereikt is. Het laat een boeiende en verrassende Binnenweg zien, een Binnenweg van pioniers en durvers, een Binnenweg waar huizen zijn opgeknapt en winkelpuien verfraaid. Een Binnenweg waar zich tal van nieuwe winkels hebben gevestigd, waar een grote keuze is aan cafés en eetgelegenheden.

Om die Binnenweg goed te beschrijven waren twee boeken nodig. Een kroniek, waarin de geschiedenis van de Binnenweg van de dertiende eeuw tot nu zou worden beschreven, en een momentopname waarin de Binnenweg van nu beschreven zou worden. Het zijn uiteindelijk ook twee boeken geworden, maar dan in één band.
Historische publicaties Roterodamum nr. 187
Afbeeldingen
Gerard Peet - Binnenweg
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren