Titel

Alles Dali . ( Film , Mode , Fotografie , Design , Reclame , Schilderkunst en Arcitectuur . ) Alles Dalí presenteert aspecten van het werk van Salvador Dalí (1904 - 1989) die vrijwel nooit getoond worden. -

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789056624484

Uitgever

Nai uitgevers . & Museum Boijmans-van Beuningen , Rotterdam .

Prijs

20,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

gebonden met slappe kaft in als nieuwe staat - 3113 - 2005 - 496 p - 1400 gr - 3,8 cm dik

Meer info
- Dalí is vooral bekend door zijn schilder- en beeldhouwkunst. Minder bekend is dat deze kunstenaar bijzonder geïnspireerd werd door verschillende media zoals film, mode, fotografie, reclame en design. In zijn omgang met al deze media is zijn humor, fantasie en eigenzinnige stijl terug te zien.

Zo werkte hij samen met beroemde fotografen, filmers of modeontwerpers. Hij tekende voor het ontwerp van een droomscène voor de film Spellbound van Hitchcock en maakte een tekenfilm voor Disney. Ook ontwierp Dalí stoffen, jurken en hoeden voor het modehuis Schiaparelli. Bovendien werkte Dalí voor het ballet en het theater en maakte hij zelfs een aantal reclamefilmpjes voor de televisie.

Deze publicatie belicht al deze fascinerende facetten van Dalí's kunstenaarschap en toont niet alleen tientallen schilderijen en tekeningen, maar ook modeontwerpen, filmstills, foto's, meubelen en andere zaken waaruit Dalí's oneindige veelzijdigheid blijkt.


Uitgave ter gelegenheid van de tentoonstelling van het toegepaste werk van Dali in Museum Boijmans van Beuningen. De tekst geeft een uitvoerig overzicht van alle activiteiten, chronologisch per sector zoals affiches, decors, film en opera, sieraden en mode zowel de uitgevoerde als de niet gerealiseerde. Zijn werk wordt in de verschillende bijdragen geanalyseerd en geduid als gevuld met Freudiaanse erotische symbolen en uitgelegd als verzet tegen de gemechaniseerde ontwerpcultuur van zijn tijd. De tekstpagina's met minimale marge worden afgewisseld door series afbeeldingen die afgedrukt zijn zonder aanpassing aan de bladspiegel als weergave van zijn schijnbaar chaotische levensstijl. Een bibliografie ontbreekt. Het omslag geeft ook een incomplete herhaling van een reproductie van zijn schilderij met Shirley Temple met anderhalf maal de titel in wit. Illustraties in kleur en zwart-wit. Voor geinteresseerden in het surrealisme of /en in de cultuur in de eerste helft van de 20e eeuw.
Afbeeldingen
Fanes , Felix . ( Concept en samenstelling . & Jaap Guldemond ( Redactie ) . [ isbn 9789056624484 ] 3113 - Alles Dali . ( Film , Mode , Fotografie , Design , Reclame , Schilderkunst en Arcitectuur . ) Alles Dalí presenteert aspecten van het werk van Salvador Dalí (1904 - 1989) die vrijwel nooit getoond worden. -
DE ESOTERIER Amstelveen

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133

Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel DE ESOTERIER.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Nieuwste boeken vanDE ESOTERIER

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren