Titel

Journael ofte Gedenckwaerdige beschrijvinghe vande Oost-Indische Reyse van Willem Ysbrantsz. Bontekoe van Hoorn. Descriptieve bibliografie 1646-1996

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Walburg Pers, Zutphen

Prijs

20,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden, 1996, 304 blz. Met facsimile's, tekeningen en een index.

Meer info
Titel op de kaft : Het journaal van Bontekoe. Bibliografie 1646-1996.

Descriptieve bibliografie van de uitgaven van het bekende scheepsjournaal in de periode 1646-1996.

Onder boekhistorici werd het gemis aan een bibliografie van alle uitgaven van het reisjournaal van Bontekoe reeds lange tijd gevoeld. Immers, van dit populaire boek bestaan honderden uitgaven, vertalingen en bewerkingen, maar hoeveel en wat precies wist niemand. Deze uitgave brengt dit onbekende gebied overzichtelijk in kaart. Aan de bibliografie gaat een verantwoording van de gevolgde werkwijze vooraf, evenals een inleiding over het leven van Bontekoe en het ontstaan en de publicatiegeschiedenis van zijn journaal in de 17de en 18de eeuw. In die tijd onderging het journaal een metamorfose van sjiek uitgegeven reisverslag tot pulplectuur. In de 19de en 20ste eeuw verschenen talloze bewerkingen, waarvan het jeugdboek van Johan Fabricius de bekendste is. De beschrijvingen van oude drukken in de bibliografie voldoen aan wetenschappelijke eisen, o.a. door collatie, bibliografische vingerafdruk en opgave van bekende exemplaren; beschrijvingen van moderne uitgaven zijn meer summier. Als "toegift" bevat dit boek een overzicht van archivalia omtrent Bontekoe.
BoekenWO2 Raalte

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BoekenWO2.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,4 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

7700 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren