Titel

Intelligente ondernemingen. Een nieuw model voor een nieuwe tijd.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789025408022

Uitgever

Contact

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1994, 1e dr., 536 pp., gebonden hardcover met stofomslag

Meer info
Als nieuw.

Grote bedrijven zijn bureaucratische bastions, waardoor ze even slagvaardig zijn als een dictatoriale staat in een vrije markt, aldus Gifford en Elizabeth Pinchot. De auteurs trekken een vergelijking tussen staatsvormen en organisatiestructuren van bedrijven. Het succes van de democratie en de vrije markt vertalen ze naar een vernieuwende en praktische opzet voor organisaties.
Voor een medewerker lijkt een bureaucratische organisatie meer op een totalitaire staat dan een vrije natie. Vrijheid van meningsuiting is voorbehouden aan de chef, de baas bepaalt wat er moet gebeuren en wie carrière wil maken, wacht zich er wel voor zijn chef tegen te spreken, ook al zou dat in het belang van het bedrijf zijn. Bureaucratieën werken niet meer, ze remmen mensen af. Vrije meningsuiting, vrije uitwisseling van ideeën en vrij ondernemerschap zetten medewerkers daarentegen aan tot verantwoordelijkheid en zorg voor het hele bedrijf.

Aan de hand van vele voorbeelden laten de auteurs zien hoe bedrijven hun bureaucratische bedrijfsvorm kunnen vervangen door een structuur die een beroep doet op de creativiteit, de intelligentie en de slagvaardigheid van hun medewerkers en die tegelijkertijd een hoge produktiviteit waarborgt. Alleen met gemotiveerde mensen die in alle vrijheid hun inspiratie en ideeën kunnen uiten, kan de intelligente onderneming de uitdaging van de toekomst aan.
Afbeeldingen
Quinn, James Brian - Intelligente ondernemingen. Een nieuw model voor een nieuwe tijd.
boekmakelaar Maastricht

Betaling met paypal is mogelijk.

Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel boekmakelaar.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren